Venenäyttelyn alkuun on enää alle kaksi viikkoa. Ainakin suurin osa messujen veneuutuuksista on ollut jo tovin tiedossa, ja niitä esiteltiin Totalveneen viikko siiten ilmestyneessä artikkelissa.

Nyt on vuorossa moottorit, niiltä osin kun uutuuksista tiedetään. Etukäteen kenties mielenkiintoisin tapaus on Mercuryn uutuusperämoottori, joka julkistetaan vasta kesken messujen, torstaina 15. helmikuuta klo 17.00.

Syy ajoitukseen on moottorin maailman ensiesittely, jonka Mercury tahtoo tapahtuvan kotitantereella Miamissa, Miamin venemessujen avajaispäivänä. Vasta sen jälkeen moottori voidaan näyttää muualla, ja Helsingissä mahdollisuus käytetään heti hyväksi.

Mercury on onnistunut pitämään uutuuden visusti salassa, joten sitä millainen tai mitä teholuokkaa uutuus tulee olemaan voidaan vain arvailla. Odotusarvoa kasvattaa Mercurylta tullut tieto siitä, että kyse on Mercuryn historian kalleimmasta tuotekehitysinvestoinnista. Ihan pikkukoneesta tuskin siis on kyse.

Arvuuttelu on aina hauskaa, joten listataan tähän kolme arvausta siitä mitä uutuus voisi olla:

1) Erittäin hyvin menestyneen F150 EFIn ideologian mukainen, mutta tehokkaampi moottori tai moottorisarja 175–250-hevosvoiman luokkaan.

2) Uusi megamoottori nykyisen perämoottorien tehotarjonnan yläpuolelle eli luokkaan 400+ hv.

3) Uusi moottorisarja F80–115 EFI -mallien alapuolelle, teholuokkaan 40–70 hv.

Niistä uutuuksista mistä jotain tiedetään lisää oheisessa kuvagalleriassa. Ja kaikkiin uutuuksiin voi luonnollisesti tutustua livenä venemessuilla:

VENE 18 BÅT

Pe 9.2. klo 11–19
La–Su 10.–11.2. klo 10–18
Ma–Pe 12.–16.2. klo 11–19
La–Su 17.–18.2. klo 10–18

www.venemessut.fi