R-kirjainta roiskitaan monesti ja moneen mallimerkintään silloin, kun sporttisuutta ja suorituskykyä halutaan korostaa. Anytecin dna:ssa on molempia siinä määrin tukevasti, ettei asiaa ole tarvinnut yleensä alleviivata. Mutta nyt siihen on syytäkin.

Uusi Anytec 800 R on kehitetty tutusta 750:stä, jonka tehoalueen yläraja on vuosien varrella yli kolminkertaistunut alkuperäisestä 115 hevosvoimaista aina muutaman vuoden takaiseen 350 hevosvoimaan. Sen pitkä ja kapea runko kehitettiin alun perin ennen kaikkea taloudelliseksi ja aallokkoajossa mukavaksi, mutta samalla veneelle tuli luotua aivan poikkeuksellinen nopeuspotentiaali, mikä ei markkinoilla jäänyt huomaamatta.

750:stä pienin muutoksin jatkojalostettu 800 R nostaa rimaa jo äärimmilleen. Muutoksia on tehty lähinnä nousulistoihin ja moottoriin asennukseen, joka tapahtuu 800 R:ssä runkoon integroituun bracketiin. Samalla uimatasoja on pidennetty 10 sentillä, jotta ne ulottuvat riittävän pitkälle moottorin sivuille. 

800 R:n yksi ja ainoa saatavilla oleva moottorivaihtoehto on 500R. Se on Mercury Racingin valmistama 4,6-litrainen V8, josta mekaanisen ahtimen avustamana kutitellaan ulos mallinumeron mukaiset 500 hevosvoimaa. Mercury Racing 500R on sen verran uusi kapistus, että lanseerausveneessä oli vielä edeltävä 450R-malli.

Anytec ilmoittaa 800 R:n huippunopeudeksi melko varovaisesti tasaluvun 60 solmua. Kovissa nopeuksissa veneen hallintaa ja turvallista ajamista helpottaa jalkakaasu. Kuskilla ja kartturilla on luonnollisesti Anytecin Öhlinsin iskareilla jousitetut urheiluistuimet, mutta niiden takana on vastaavat pulkat myös kahdelle matkustajalle. 

Vakiovarustukseen kuuluva kattava elektroniikkapaketti pitää sisällään muun muassa tutkan ja apukuskin pulpetin lisänäytön. Kuskia hemmotellaan lisäksi lämmitettävällä ohjauspyörällä. Se on hyödyllinen talvivaruste autoissakin, joten tuntuu koleissa kevät- ja syyskeleissä veneillessäkin varmasti mukavalta. Voi vain ihmetellä, ettei varuste ei ole yleistynyt avoveneissä jo aikaisemmin.

Ohjaushytillinen 868 CAB palaa päivitettynä Anytec-mallistoon muutaman vuoden tauon jälkeen. Veneessä on uudet uimatasot, aiemmasta poikkeava törmäyslista sekä paljon entistä tyylikkäämpi sisustus, jonka ilme mukailee A27C-mallia.

Anytec 868 CABin maksiteho on nyt 800 hevosvoimaa, mikä mahdollistaa kahden 400-hevosvoimaisen Mercury Verado V10:n tai Yamahan XTO V8:n asennuksen. 

www.anytec.se

www.anytec.fi