Arksen on uusi nimi venebisneksessä, joka Axoparin tavoin kutsuu itseään pikemminkin elämys- ja seikkailuyritykseksi kuin venefirmaksi. Veneitä on kuitenkin kaksi mallisarjaa, Explorer ja Adventure. 

Explorer-valikoimaan kuuluu kattaus liki tutkimusalus tyyppisiä, alumiinirakenteisia moottorijahteja. Ensimmäisinä Wight Shipyardin telakalta on valmistumassa kaksi 85-jalkaista Exploreria.

Adventure-mallisto koostuu vähän pienempien seikkailujen veneistä, joiden ympärille on kehkeytymässä myös yhteiskäyttöpalvelu, Adventure Syndicate. Venemallit eivät ole pohjimmiltaan Arksenin omia, mutta brittibrändi antaa niille oman sipaisun luksukasta ja brändinmukaista viimeistelyä. Konspti on siis vastaava kuin Axopareja tunaavilla Brabuksella ja Twistedillä.

Syyskuussa Southamptonin venemessuilla julkistetut Arksen 28 (pääkuvassa) ja Arksen 30 (yllä) ovat omaa sukua XO EXPLR 9 ja XO EXPLR 10 Sport+. Pienemmässä on etuavotila ja perässä 450-hevosvoimainen Mercury, isommassa keulakannen alla kahden hengen makuukajuutta ja kaksi 250-hevosvoimaista Mercurya vauhtia antamassa. 

XO-Arksenien yläpuolelle, Adventure-sarjan huipulle tulee tarjolle englantilaisen Ring Powercraftin valmistama Arksen 45.

www.arksen.com