Isojen, noin 8-metristen perämoottoridaycruiserien luokka on jakautunut karkeasti ottaen kahteen: matalampi- ja kapeampirunkoisiin sporttimalleihin ja korkeampiin ja leveämpiin perhemalleihin, joissa on keulavuoteen lisäksi erillinen toiletti ja keskiveneen minikajuutta lapsille. Ensin mainittuihin kuuluvat esimerkiksi Flipper 800 DC ja Nordkapp Noblesse 790, jälkimmäisiin Finnmaster T8 ja Silver Raptor DCz.

Askeladdenin uusi C78 on tavallaan jotain siltä väliltä. Sen kajuutassa on tilavan parivuoteen lisäksi erillinen wc-komero, jonka voi varustaa sähkötoimisella vesi-wc:llä. Keskikajuuttaa ei ole, mutta avotilan alle työntyy kajuutasta onkalo, jota voi hyödyntää laukkujen ja kassien tai vaikka täytepatjojen tavaratilana.

Myös C78:n avotila on ottanut vaikutteita Askeladdenin isommista, C80 ja C83-malleista.  C78:ssa on niiden tavoin ohjaamon takana erillinen pentterilipasto, ja paapuurin laidalla iso U-sohva. Sohvan molemmissa päädyissä on "heittoselkänojat", joten istuskelusuunnan voi vaihtaa tilanteen mukaan joko keulaan tai perään päin. Uimataso on nykytyylin mukaisesti laaja ja yhdessä tasossa.

Askeladdenille tyypilliseen tapaan rungossa on kaksi porrasta ja ajettavuuden voi olettaa olevan kunnossa. Moottorina on Suomen markkinoilla sähköhydraulisella ohjaustehostimella, sähköisellä kaukohallintalaitteella ja moottoritrimmiavustimella varustettu 300-hevosvoimainen Mercuryn V8-Verado.

Varustelu on vähintäänkin kohtuullisen hyvällä tasolla, sillä Top Line -lisävarustepaketti on sisällytetty jo lähtöhintaan. Sen myötä C78:n vakiovarustukseen kuuluu muun muassa ajokuomu ja satamapeite, automaattiset Zipwake-trimmit, painevesijärjestelmä kahdella vesipisteellä ja uimatason suihkulla, jääkaappi ja liesi sekä sähkökäyttöinen vesi-wc. 

Lisävarusteitakin jää toki ruksittavaksi, tarjolla on esimerkiksi Q Experiencen 16-tuumainen C-Command-monitoiminäyttö, keulapotkuri, ankkurivinssit, lämmityslaite, maasähkö, lisäjääkaappi kajuuttaan sekä erilaisia turkkipinnoitteita sekä audiojärjestelmiä.

www.askeladden.no 

www.e3-marin.fi