Ranskalainen venevalmistajajätti Beneteau Group hankki kesällä omistukseensa slovenialaisen Seascape-veistämön, joka on tunnettu sporttisista pikkupursistaan. Silloin ei vielä kerrottu mikä suunnitelma Beneteaulla oli Seascapen varalle, mutta se selvisi Cannesin venemessuilla, kun Beneteau julkisti neljä uutta pikku-Firstiä. Kyse on Firsteiksi meikatuista Seascapen malleista jotka Seascape myös valmistaa.

Uudet Firstit ovat urheilullisia pikkupursia kilpapurjehduksesta ja vauhdista kiinnostuneille purjehtijoille. Ja Beneteaun toive on saada yhä useampia innostumaan kilpapurjehduksesta.

First 14, 18, 24 ja 27 ovat kaikki Sam Munardin piirtämiä ja valmistajan mukaan niillä on kokoluokissaan paras purjepinta-ala/uppouma -suhde. Veneet ovat kevyitä ja varsin leveitä, mikä lupaa vauhdikasta menoa kaikissa olosuhteissa. Veneet on tehty mahdollisimman yksinkertaisiksi purjehtia. Yksinkertaisuudesta huolimatta ne ovat moderneja. Kaikissa veneissä on vakiona hiilikuitumasto.

Perheen pienin, 14-jalkainen malli on perheen pursista jollamaisin jo pelkästään kokonsa puolesta. Se painaa vain 67 kiloa. Sen purjepinta 12 neliötä ja genaakkeri 13.

Suuremmat mallit käyvät myös päiväpursista ja niissä on kemiallinen wc, keitin ja pari punkkaa. Kaikissa veneissä on nostoköli ja ne kulkevat trailerilla tarvittaessa. Purjehduskuntoon laittaminen kestää valmistajan mukaan korkeintaan tunnin.

18-jalkainen painaa 500 kiloa ja sen purjepinta kryssillä on 23,7 neliötä ja genaakkerissa neliöitä on lupaavat 32. Seuraava malli, 24-jalkainen painaa 890 kiloa ja siinä on purjepintaa 40 neliötä genaakkerin peittäessä 63. Suurin, 27-jalkainen painaa 1,3 tonnia ja siinä on monelle isommallekin veneelle riittävät 49 neliötä purjeita kryssillä ja avotuulella vauhtia antaa lisäksi hulppea 80 neliön genaakkeri.

Uusia veneitä aiotaan myydä hyvin kilpailukykyisillä hinnoilla, mikä onkin vaatimus suuremmalle kansansuosiolle.

www.beneteau.com

www.ajolanranta.fi