Uuden HR 400:n muotoilu, varustus ja suunnittelufilosofia edustavat Rassyn uutta sukupolvea. Aiemmin valmistaja julkisti keskiohjaamolla varustetun 40C-mallin, kun taas 400-mallissa on normaali istumakaukalo, kiinteällä tuulilasilla, totta kai.

HR 400:sen runko, riki ja muotoilu ovat pitkälle samaa kuin 40C:ssä. Leveä perä tarjoaa runsaasti tilaa tuplaruoreille ja avotilassa on myös pituuden puolesta runsaasti tilaa – jopa enemmän kuin 400:n tieltä väistyvässä 412-mallissa. Istumakaukalon korkeat laidat yhdistyvät saumattomasti salonkirakenteeseen. Kaukalon reunat ovat leveät ja kaikki säätököydet on vedetty taakse vinssien, sähköisten tai tavallisten, ulottuville.

HR 400:n vedenalainen profiili on moderni ja yhdistettynä tehokkaaseen rikiin, vene liikkunee matkapurreksi mukavan liukkaasti. Veneessä on muitten uudempien Rassyjen tapaan syvät tuplaperäsimet.

Sisätiloiltaan vene on taattua HR:ää. Vaaleaa tammea tai tummaa mahonkia, virheettömästi viimeisteltynä ja yhdistettynä toimiviin yksityiskohtiin. Omistajan kajuutta on 400-mallissa keulassa ja taakse saa yhden tai kaksi tuplakajuuttaa. Salongin saa varustettuna myös ruotsalaisveneille tyypillisillä nojatuoleilla tai normaalilla penkillä.

Mukavuus- ja lisävarustelista on valmistajalle tyypillisesti pitkä. Uusi omistaja voi valita veneeseensä juuri sopivat varusteet, kuten vaikkapa keula- ja peräpotkurin tai rullamaston.