Siinä missä Mercuryn japanilaiset pääkilpailijat ovat viime vuosina tyytyneet lähinnä kevyesti uudistamaan olemassa olevia perämoottorimallejaan, on Mercury esitellyt myös perustaa eli moottorilohkoa myöten täysin uusia perämoottoreita. Isoimmat otsikot ovat eittämättä keränneet isomman pään V6-, V8- ja V12-koneet, mutta myös pienemmissä teholuokissa tapahtuu.

Uudet F25- ja F30-mallit ovat sähköisellä polttoaineensuihkutuksella (EFI) varustettuja kolmisylinterisiä rivimoottoreita. Sylinterit ovat vähän edeltäviä vastaavan tehoisia malleja pienempiä, sillä iskutilavuudeksi ilmoitetaan tasan 500 kuutiosenttimetriä eli tuttavallisemmin puoli litraa. Edeltäjissä iskutilavuus oli 526 cm3. Ulkomuotoon on tullut uuden sukupolven Mercuryille tyypillistä ja tunnistettavaa kulmikkuutta. 

Painoa on saatu karsittua edeltäjiin nähden 16 prosentilla. Kevyimmän mallin painoksi ilmoitetaan tarkasti 59,9 kiloa. Painavimmat mallit heilauttavat vaa’an viisarin likemmäs 70 kiloa.

Mallivalikoima on laaja. F25 ja F30 FourStroke -vakiomallien rinnalla on ammattikäyttöön tarkoitettu F25 SeaPro ja uistelumoottoriksi tarkoitetut F25 ProKicker -versiot. Kolmen mallisarjan sisällä valintaa tehdään tutusti sähkö- tai käsikäynnistyksen, manuaalisen, kaasu- tai sähköavusteisen kipin ja trimmin, kahva- tai kaukohallinnan sekä kahden rikipituuden (S ja L) välillä. Ihan kaikkia vaihtoehtoja ei saa kaikkien mallien yhteyteen, mutta laajasta valikoimasta löytynee silti oikea joka lähtöön. Esimerkiksi F25:n saa kuitenkin kaikilla herkuilla eli sähköstartilla ja -trimmillä ja F30:n narusta nykäisemällä käynnistyvänä ja kahvaohjattavana perusversiona.

Sähkökäynnisteiset mallit ovat ensimmäistä kertaa näissä teholuokissa SmartCraft-yhteensopivia, joten koneet osaavat ilmaista itseään Mercuryn digitaalimittarien sekä VesselView Link -moduulin ja VesselView Mobile -apin kautta. Yhteensopivuus tuo mukanaan myös Troll Control -uistelunopeudensäädön. 17 ampeerin laturi syöttää jo alhaisilla nopeuksilla reilusti virtaa sähkölaitteille. 

Huoltoarkeakaan ei ole unohdettu, sillä muiden viimeisimpien Mercury-uutuuksien tapaan helppo huollettavuus on ollut yksi pääteemoista. Uutuuksissa on esimerkiksi valumaton öljynvaihtojärjestelmä, jossa on vuotokaukalo öljysuodattimen alapuolella, joka sieppaa kaikki pisarat talteen. Myös vesi polttoaineensuodattimesta voidaan tyhjentää nopeasti ilman työkaluja.

www.mercurymarine.com