Ruotsalainen Nimbus tiedotti viimeviikolla hankkineensa marraskuun lopulla suomalaisen Bellan, mutta ensimmäiset viralliset kuvat uusista 11-sarjan malleista tipahti toimituksen sähköpostiin jo viikkoa aikaisemmin.

Tuleva 11-sarja laajentaa Nimbuksen uutta TWC-mallisarjaa, johon esiteltiin tänä vuonna yhdeksän metriset T9, W9 ja C9. 11-metrisestä triosta ensimmäisenä valmistuu Tender 11 eli lyhyemmin T11, jonka ensiesittely tulee tapahtumaan tammikuussa Düsseldorfissa Boot 2019 -venemessuilla. C11:n vuoro on ensi vuoden syksyllä ja W11:n aika reilun vuoden päässä eli alkuvuodessa 2020.

T11 on kolmikosta päivävenemäisin. Siinä on ympärikuljettavat walkaroud-kannet, erilaisten sohvavaihtoehtojen myötä muunneltava taka-avotila ja kompakti ulkopentteri. Ohjaamon ja avotilan katteeksi on tarjolla useita erilaisia t-top- ja kuomuvaihtoehtoja. Kannen alta löytyy pitkittäisellä parivuoteella varustettu keskikajuutta, erillinen toiletti ja toisen parivuoteen muodostava keulapiikki.

W eli Weekender 11 vie konseptia mallinimen mukaisesti askeleen asuttavampaan ja oleiltavampaan suuntaan. Sivukannet muuttuvat siinä epäsymmetrisiksi ja kajuutan katto sekä tuulilasiin liittyvät sivuikkunat pidemmiksi.

Muutosten myötä tuuli- ja sivulasien suojaan on saatu sijoitettua suurempi pentteri ja dinetti, ja niiden taakse avotilaan tilava u-sohva. Kannen alla kasvaa sekä keulapiikin korkeus että keskikajuutan koko.

Ohjaushytillä varustettu Commuter 11 on kannen alla olevien majoitustilojen osalta identtinen T11-mallin kanssa. Ohjaushyttiin kuljetaan molemmilla sivuilla olevista leveistä liukuovista, joista mahtuu sujuvasti solahtamaan joko ohjaamon erillisistuimille tai takaosan u-sohvalle.

Yhteistä kaikille kolmelle malliversiolla on identtiset runkomitat ja monipuolinen moottorivalikoima, johon kuuluu sekä perä- että sisäperämoottoreita. Tehdasasennetut perämoottoripaketit tulevat Mercurylta. Vaihtoehdot ovat 2 x 300, 2 x 350, 2 x 400 tai 3 x 300 hv Veradot. Sisäperämoottorivaihtoehdot tulevat Volvo Pentalta. Bensavaihtoehtona on malliston huipulle menevä 2 x 430 hv V8:t. Dieseleitä on tarjolla kaksi, joko 2 x 300 hv D4:t tai 2 x 400 hv D6:t.