Mallimerkinnästä huolimatta vene on hieman yli 40-jalkainen. Kokonaispituutta sillä on 12,9 metriä ja leveyttä 4,35 metriä, joka takaa, että sisällä riittää tilaa, varsinkin kun Ovni 400 on suunniteltu etenkin pariskunnalle pitkän matkan veneeksi.

Kuten muutkin Ovnit, uusi malli ei ole ulkonäöltään sieltä tavallisimmasta päästä. Pysty keula on pyöristetty laivamaisesti ja rungon alumiinia on vaikea olla huomaamatta. 

Runko on optimoitu volyymia ja vesilinjaleveyttä silmällä pitäen ja siinä on voimakkaat palteet vesilinjassa. Tuplaperäsimet, alumiiniset tietenkin, ovat vakiovaruste. 

Ylärakenne on muotoilultaan ennakkoluuloton, ruffi nousee suoraan kannesta ja istuinkaukalon etuosa on suojattu targakaaren ja tuulilasin yhdistelmällä. Levanki on targakaaren katolla.

Perusmallissa on kaksi tuplakajuuttaa ja yksi kylpyhuone erillisellä suihkulla. Sisutuksen materiaalin voi valita useista eri väri- ja kuosivaihtoehdoista. 

Kannella avotilassa riittää tilaa ja kaksi ohjauspistettä helpottaa leveän veneen ajamista. Ohjauspisteiden ylle nousee toinen targakaari, joka muistuttaa kovasti parin vuosikymmenen takaisia autojen spoilereita. Tällä kaarella on kuitenkin vissi tarkoitus, sen päälle voidaan sijoittaa kaikki tarvittavat antennit ja muut laitteet pois ihmisten tietä. 

Ovneissa on aina nostoköli. Niin tässäkin mallissa. Köli ylhäällä veneen syväys on vain 0,98 metriä ja evä alhaalla kynnetään 2,88 metrissä. 11,2-tonnisessa veneessä on painolastia 2,6 tonnia, josta 1150 kiloa kölissä. 

Veneellä on varsin asiallinen 85 neliön purjeala (93 neliötä lattapääisolla), mutta raaseriksi tätä venettä lienee turha hankkia. Vakiokone on 50-hevosvoimainen akselivetoinen Volvo D2-50. 

Valmistaja ei kerro veneen alkaen hintaa, mutta kehuu toteuttavansa asiakkaiden toiveet. Tämä tarkoittaa yleensä hitusen verran normaalicruiseria tuhdimpaa hintalappua. Ovnilla ei ole tällä haavaa Suomessa maahantuojaa, joten tarkemmat hintatiedustelut voi osoittaa suoraan tehtaalle. Veneen ensiesittely tapahtuu syyskuussa La Rochellen venemessuilla Ranskassa.

www.alubat.com