Kokkolasta maailmalle Yamahan kanssa ponnistava Quarken on saanut valmiiksi ja kuvattua ensimmäisen 27 Cabinin. Open- ja T-Top-versioiden tapaan se varustetaan Yamahan 300-hevovsoimaisella V6-perämoottorilla, joka on maalattu valkoiseksi ja varustettu sähköisen kaukohallintalaitteen lisäksi myös sähköohjauksella. Autopilotin sisältävän joystick-hallintalaitteen saa lisävarusteena. Huippunopeuden luvataan nousevan hyvän matkaa yli 40 solmuun.

Quarken 27 Cabinin ohjaushytti on sijoitettu epäkeskosti styyrpuurin laitaan kiinni. Paapuurin laidalla on selkeä kulkuväylä keulasta perään. Hyttiin astutaan joko paapuurin sivuovesta tai takaovesta, joka koostuu kolmesta limittäin liukuvasta ja kumpaan tahansa reunaan pakkautuvasta liukuovielementistä. Parhaimmillaan takaseinä avautuu siis laajasti 2/3 leveydeltä. Korkeiden lasiovien, kookkaiden ikkunoiden ja kattoluukun ansiosta hytti vaikuttaa varalta ja valoisalta.

Hytin kalustukseen kuuluu kaksi ohjaamon erillisistuinta ja kahden istuttava peräsohva, jonka voi laajentaa kulkuväylän kustannuksella kolmen istuttavaksi. Kääntyvien etupenkkien ja takasohvan väliin saa lisävarusteena pöydän, joka sopii myös ulkokäyttöön taka-avotilaan.

Takasohvan selkänojan voi taittaa eteen, jolloin takaliukuovi täysin. styyrpuurin laidalle avattuna hytin sohvalla voi istua myös perää ja avotilan penkkiä kohti. Myös keulakannelle on mahdollista muodostaa lisävarusteisella patjalla ja pöydällä lokoisan rento oleskelutila.

Keulakajuutta on avomallien kanssa identtinen, käsittäen V-mallisen parivuoteen ja toilettinurkkauksen, joka voidaan varustaa sähkötoimisella vesi-wc:llä. Vakiovarustein Quarken 27 Cabin verolliset tehdashinnat alkavat noin 125 000 eurosta. Tärkeimmät lisävarusteet on koottu kolmeen varustepakettiin (Convenience, Premium ja Weekend), joiden hinnat ovat noin 7–11 000 euron välillä.

www.quarken.com