Saffier SE 33 Life on päiväpursi parhaasta päästä. Se täydentää valmistajan valikoimaa, johon kuuluu myös vanhempi SE 33 -malli Lounge. 

Uutuus on tukevasti rakennettu, nopea kuten aikaisempi 33 SE jo osoitti ja varmasti hauska purjehtia pienemmällä tai suuremmalla porukalla. Veneestä löytyy pieni keittiö ja wc-pytty sekä tietysti integroitu kahvikone. 

Jos jollekulle purjehtijalle tulee väsy, mahtuu neljä väsynyttä matkalaista lepäämään veneen laadukkailla sisustusmateriaaleilla. Sisätiloihin tulee valoa neljästä runkoikkunasta. 

Kannella tilaa huviin ja hurvitteluun

Veneen runko ja kansi ovat sandwich-rakenteista tyhjiölaminoitua lasikuitua 15 millin kiinteällä vaahtoytimellä. Kansi ja istumakaukalo ovat mahdollisimman yksinkertaisia ja esteettömiä. 

Life-mallissa tuplaruorit ovat verraten keskellä venettä, joka mahdollistaa suuren auringonottotason veneen takaosassa. Ruorimiehen penkeissä on ajateltu kuskin mukavuutta lisäämällä niihin pehmustetut L-muotoiset selkänojat. Kaikki säädöt on tuotu ruorimiehen ulottuville. 

Ruorien edessä on kaksi verraten pitkää penkkiä matkustajille. Veneen kansirakennelma on hyvin matala. Itseskuuttaavan fokan kisko on upotettu kanteen kuten keulaluukkukin. Lifeen saa hiilikuituisen kiinteä puukspröötin genaakkeria tai code-purjetta varten. 

Jos ei purjein niin sähköllä tai dieselillä

Saffierin riki on vakiona alumiininen, mutta myös hiilikuituoptio on saatavilla. Purjeet ovat Elvströmin laminaattia. Purjepintaa itseskuuttaavalla fokalla varustettuna on yhteensä 56,5 neliömetriä, millä 9,75 metrinen vene liikkunee eläväisesti. 

Venettä vakauttaa vakiona 1,7 metrin syvyydessä uiva T-mallinen köli, josta on saatavilla 2,1 metrin syvyinen kisaversio tai 1,4 metrinen matalien vesien evä, jonka mukana veneeseen vaihtuu myös peräsin tuplaksi. 

Saffierin moottori on perusversiossa Yanmarin 15 hevosvoimainen diesel, mutta veneeseen saa myös 10 kilowattisen Torqeedon POD-propulsion kahdella Power 24-3500 akulla. Saffierilla ei ole maahantuojaa Suomessa, joten hinta- ja lisätietokyselyihin vastaa valmistaja. 

www.saffieryachts.com