Oscar ja Håkan Södergrenin piirtämässä ja Linjettvarvetin Rosättrassa valmistamassa uutuusveneessä on leveä perä, terävät palteet ja kantava keula, jotka lupaavat vauhtia etenkin avotuulilla. Väärinpäin taittuva keula on nykyaikaisissa vauhtiveneissä enemmänkin sääntö, mutta Shogunissa peräpeilikin on erikoisesti koveraksi muotoiltu. 

Veneen saa kahdella eri riki- ja kölivaihtoehdolla. Tarjolla on 2,4- ja 2,7 metrin syvyiset kölit ja joko lattapääiso ilman takastaagia tai tavallinen isopurje staagin kera. Veneen masto on tuotu todella taakse ja näin saatu keulakolmion täyttävälle itseskuuttaavalle fokalle enemmän kokoa. Kiinteään puukspröötiin on tarjolla jos jonkinlaista code- ja genaakkeripurjetta omistajan maun mukaan. 

Shogun 43 on suunniteltu pienelle miehistölle: erityisesti kahden hengen kisamiehistölle ja perhekunnalle matkapurjehduskäytöön. Sisätilat tarjoavat normaalit mukavuudet jopa kuudelle hengelle. Viimeistely on tehty kuvista päätellen tarkoituksenmukaiseksi enemmän kuin huokumaan luksusta. 

Vauhtilupauksella on todennäköisesti katetta, sillä koko venenon tehty hiilikuidista mahdollisimman kevyeksi. Hiilikuidun käyttö ulottuu jopa bulbikölin evään. Vene painaa köleineen vain 6 100 kiloa, josta kölin bulbissa 2 660 kg. Purjepinta-alaa on kryssillä 114 neliömetriä, avotuulella jopa 245. Tällaisella yhtälöllä vene liikkunee vaativampaakin asiakasta tyydyttävällä tavalla. Hintaa voi kysellä valmistajalta, mutta hiilikuidun kilohinta ei ole halpa.  

www.shogunyachts.com