Kuten viime viikon uutisessa kerrottiin, osti Brandt Konekeskolta neljän norjalaisen Eker Designin Yamariniksi suunnitteleman uutuusmallin muotit ja valmistusoikeudet.  Brandt omistaa Terhi- ja Silver-veneitä valmistavan Terhitec Oy:n, ja nyt hankituista malleista muodostetaan Silver-laivueeseen uusi mallisarja.

Uutuus-Yamarineista markkinoille ehdittiin lanseerata vain yksi, Yamarin 81 DC kaudelle 2016. Se on myös malli, josta nähdään nyt ensimmäinen piirroskuva Silveriksi muokattuna ja nimettynä.

Silverin uuden daycruiser-sarjan lippulaivan mallinimeksi tulee Z1, ja piirroskuva paljastaa muutamia muuttuvia yksityiskohtia. Niistä merkittävin vaikuttaisi olevan uusiksi muotoiltu tuulilasi, joka näyttäisi olevan myös rakenteeltaan Yamarinin aikaista perinteisempi.

Toinen selkeä ero löytyy perästä, jossa luukkujen alla olevat lepuuttimien säilytystilat sisältävät laidat ovat Yamarinin vastaavia lyhyemmät ja sulavammin muotoillut. Samalla myös knaapit ovat siirtyneet luukkujen alta laitojen päätyihin. Ainakin piirroksesta puuttuu Yamarinissa moottorikaivon ympärillä ollut kaide.

Yamarin 81 DC

Avotilan tilaratkaisu näyttäisi piirroksen perusteella jäävän pääpiirteittäin ennalleen. Siihen kuuluu takaosaa hallitsee suuri u-sohva, ohjaamon pari-istuin ja tuulilasin suojassa paapuurin sivulla pilkottava pentteritaso.

Kajuutan tilaratkaisuunkaan tuskin on erityistä tarvetta puuttua. Yamarinin kannen alta löytyi parivuoteet keulasta ja avotilan alta sekä pukeutumispenkki ja kompakti, mutta oven ja seinien suoman yksityisyyden suova toiletti.

Silveriksi mukautumisen seuraavia askelia lienee aikanaan julkistettavat tarkemmat tietokonekuvat sekä se, miten veneen tuotanto tullaan järjestämään. Brandtilta saadun kommentin mukaan Suomessa tapahtuvan valmistuksen viimeisiä sopimuskohtia hiotaan parhaillaan.

Tavoitteena on, että Silver Z1 lanseerataan jo loppukesästä. Silloin viimeistään tiedetään myös piirroskuvasta puuttuva oleellinen yksityiskohta eli moottori. Brandtin edustamasta Honda-perämoottorien mallistosta ei Z1:n kaipaamaan 300-hevsovoimaista konetta löydy, ainakaan vielä.

www.otto-brandt.fi 

www.silverboats.fi