EVC eli Electronic Vehicle Control on Volvo Pentan käyttöjärjestelmä, joka kokoaa yhteen ja komentaa koko Volvo Pentan sähköistä hallintalaitteistoa. EVC korvasi vuonna 2003 aiemman, lähinnä pelkästään moottorien hallintaan valjastetun EDC:n, ja sitä kehitettiin vajaan 20 vuoden aikana versiosta A aina versioon E4 asti. Nykyisin käytössä on toisen sukupolven EVC 2.0.

Volvo Penta on hiljattain tuonut myyntiin ensimmäisen sukupolven EVC-järjestelmän päivityspaketin, jonka avulla vanhempia alkupään EVC-versioita voidaan päivittää aina E4-versioon saakka. Tapauskohtaisesti päivitys tuo järjestelmään uusia ominaisuuksia tai yhteensopivuuksia, kuten tuen Volvo Pentan Glass Cockpit -monitoiminäytöille ja sen kautta hallittaville järjestelmille.

Monissa tapauksissa päivitys mahdollistaa tietyin reunaehdoin myös Volvo Penta uusimman hallintalaite- ja ajoavustinteknologia hankkimisen vanhaan veneeseen. Esimerkiksi vanhempiin IPS-propulsiolla ja Joystick-hallintalaitteella varustettuihin veneisiiin EVC-päivitys avaa mahdollisuuden päivittää järjestelmää muun muassa DPS-satelliittiankkurilla, Josytick Steering -ajotoiminnolla ja vaikkapa Assisted Docking -rantautumisavustimella.

Päivitys tapahtuu valtuutetun Volvo Penta -jälleenmyyjän toimesta ja päivityskohteita toi valita yksittäin venekohtaisen yhteensopivuuden mukaan, minkä lopulta määrittelee myös päivityksen hinnan. 

www.volvopenta.com