Best of Boats Award on Euroopan suurin moottoriveneitä arvioiva palkintogaala, jonka tuomaristoon kuuluu 16 riippumattoman veneilymedian päätoimittajaa tai moottorivenetestaajaa Euroopasta ja USA:sta. Tänä vuonna BOB Awardit jaettiin kymmenettä kertaa.

BOB Awardeissa palkitaan aina vuoden päätteeksi kuluneen mallivuoden parhaat uutuusvenemallit. Mallivuoden 2023 BOB Award -finalistit julkistettiin syyskuussa Cannesin venemessuilla. Tuolloin kuuteen kategoriaan nimettiin kaikkiaan 23 finalistivenettä, joiden joukossa oli peräti seitsemän suomalaisvalmistajan mallia. Ennen kuin paljastetaan kaikki voittajat, voi finalistit ottaa haltuun tämän linkin takaa löytyvästä jutusta.

Best of Boats Award 2023 voittajat

Best for Beginners: Beneteau Flyer 8 (Ranska)

Juryn kommentti: ”korkealaitainen ja käytännölliset tilat tarjoavat Beneteau Flyer 8 tuntuu välittömästi turvalliselta ja mukavalta”

Best for Electric: X Shore 1 (Ruotsi)

Juryn kommentti: “Ensimmäinen liukuvarunkoinen täyssähkövene, jonka tarjoaa aidosti hyvän vastineen rahoille”

Best for Family: De Antonio D50 Coupe (Espanja)

Juryn kommentti: “Rohkeasti muotoiltu ja hienosti viimeistelty kokonaisuus, jossa mielenkiintoisen omaperäisesti toteutettuja yksityiskohtia.”

Best for Travel: Prestige M46 (Ranska)

Juryn kommentti: “Osoittaa konkreettisesti katamaraanin edut tiloissa, mutta näyttää ja tuntuu 100 prosenttisesti moottorijahdilta – mitä se onkin.”

Best for Fun: AMT 240 DC (Suomi)

Juryn kommentti: “Yllin kyllin ajamisen iloa, mutta tarjoaa myös erinomaisen taloudellisuuden sekä moitteettoman monikäyttöisyyden ja viimeistelyn.”

Best for Performance: Frauscher 1212 Ghost Air (Itävalta)

Juryn kommentti: “Moitteettoman pystyvä ja suorituskykyinen, mutta myös erittäin korkealuokkaisesti viimeistelty ja muotoiltu.”

Varsinaisten veneluokkien lisäksi tänä vuonna myönnettiin myös tulevaisuuteen katsova Best for Future: Volvo Penta & Beneteau Hybrid Concept Boat (Ruotsi & Ranska)

Juryn kommentti: ”Yksi toimiva tapa siirtyä kohti ympäristöystävällisempää moottoriveneilyä.” 

Mallivuoden 2024 osalta BOB tuomaristo on ehtinyt testaja jo useita mallivuoden 2024 uutuusvenemalleja. Koeajot jatkuvat maalis-huhtikuussa ja niille on aikaa kesäkuun loppuun. Sen jälkeen tuomaristo viimeistelee kategoriat ja äänestää niihin finalistit, jotka julkaistaan jälleen syyskuussa. Toisen äänestyskierroksen jälkeen voittajat ovat perinteiseen tapaan tiedossa Berliinin Boot & Fun -messuilla vuoden päästä. Kuluvan vuoden Berliinin venemessut päättyvät sunnuntaina 3. joulukuuta.

www.bestofboats.com

www.boot-berlin.com