Jos alumiinirunkoiset Crossit lasketaan mukaan, on Yamarinilla venemessuilla neljä uutuutta. Lujitemuovimalliston uusi aloituskoko on 46 SC. Sitä kaupataan 40-hevosvoimaisella Yamahalla napakkaan 12 990 euron kampanjahintaan.

Malliston toinen ääripää on Yamarinin uusi lippulaiva, 88 DC. Totalvene ehti koeajaa sen jo viime syksynä, testiraportin voi lukea tästä. 

Puolivälistä löytyvät uudet, sähäkät bowriderit, alumiinirunkoinen Cross 62 BR ja lujitemuovirunkoinen 63 BR.

www.yamarin.com

Yamarin 46 SC

Yamarin 46 SC on lähes sama vene kuin vielä viime vuonna Yamarin Cross -mallistossa vaikuttanut 46 SC. Rungon valmistusmateriaalin vaihtuminen alumiinista lujitemuoviin on tehnyt mallista kerta heitolla hinnaltaan selvästi aiempaa houkuttelevamman, sillä 40-hevosvoimaisen Yamahan kera pakettihinta jää alle 13 000 euroon.

Mitat ovat aiempaan Cross-malliin verrattuna ennallaan, eli pituutta on 4,65 metriä ja leveyttä 1,85 m. Sivupulpetti on sen verran leveää sorttia, että sen suojaan mahtuu kaksikin.

Yamarin Cross 62 BR

Cross 62 BR:n harmaasta valkoiseksi vaihtuneet lujitemuovipinnat luovat kontrastin tummalle verhoilulle ja mustille turkkilevyille. Bowrider on venetyyppinä sporttinen jokapaikanhöylä, joka sopii Suomen olosuhteisiin.

62 BR on kokoluokkansa ainoa alumiinirunkoinen vene, jonka avotila on kalustettu u-sohvalla. Kilpakumppaneissa on suora peräsohva. Tehosuositus yltää 130-hevosvoimaan, josta muodostunee myös myydyin moottorivaihtoehto.

Pituutta 62 BR:llä on 6,15 m, leveyttä 2,29 m ja painoa 875 kg. Mukaan saa ottaa seitsemän henkilöä. Pakettihinta 130-hevosvoimaisella Yamahalla on 42 900 euroa, ja kaupan päälle saa ajokuomun sekä Garminin 9-tuumaisen plotterin.

Yamarin 63 BR

Uuden sukupolven lujitemuovi-Yamarinien muoto on sulava. Sporttiselle ulkonäölle on vastinetta, sillä 63 BR:ään saa 20-hevosvoimaa Cross 62 BR:ää tehokkaamman eli 150-hevosvoimasen Yamahan, jolla huippunopeuden pitäisi nousta selvästi yli 40 solmuun.

Lisävarustetiikit luovat perinteisen viimeisen silauksen retkiveneen ilmeeseen. Avotilan kulmasohvan täydentyy täyteen u-muotoon styyrpuurin klaffipenkin avulla ja laajenee paapuurin laidalla taittamalla apukuskin paikan selkänoja eteen. Sohvan täydentää päiväretki-bowriderin lisät, kuten pöytä ja mahdollisuus pedata sohva aurinkotasoksi.

63 BR on mallimerkinnän mukaisesti 6,3 metriä pitkä. Leveyttä on 2,35 m ja painoa 880 kiloa. Pakettihinnat asettuvat moottorivalinnasta (115/130/150 hv) riippuen 40 ja 45 000 euron väliin. Hinta pitää sisällään 10-tuumaisen Q-älynäytön ja kampanjaetuna tarjotaan ajokuomu (1 390 €) kaupan päälle.

Yamarin 88 DC

Lippulaiva-Yamarinin saa toistaiseksi 300-hevosvoimaisella V6:lla tai 50-hevosvoimaa tehokkaammalla V8:lla varustettuna. Yamahan osastolla on kuitenkin esillä jo uudet kuninkaat, 375- ja 425-hevosvoimaiset Yamaha XTO V8 -perämoottorit. Ne löytänevät aikanaan tiensä myös 88 DC:n peräpeiliin.

88 DC on iso daycruiseri, joka tiloiltaan ja varustukseltaan lähentelee jo matkavenemäisempiä sportcruisereita. Avotila on iso ja mukava, samoin keulakajuutta. Keskikajuutan vuode, johon kuljetaan ensisijaisesti avotilaan aukeavan luukun kautta, onkin sitten tiukempi sovitus, ja se jäänee lähinnä joko tavaratilaksi tai lasten luolaksi.

Yamarin 88 DC on mallimerkintänsä mukaisesti vähän alle yhdeksän metriä pitkä ja viittä senttiä vaille kolme leveä. 350-hevosvoimaisella V8:lla hinta alkaa 124 500 eurosta, mutta mukaan kannattaa ilman muuta ottaa Deluxe-varustepaketti, johon kuuluu muun muassa ajokuomu, trimmitasot, kaksiakkujärjestelmä, keulapotkuri, jääkaappi ja avotilan aurinkotaso. Paketin kerakin hinta jää alle 130 000 euroon.