PSS:n mukaan aurinkoinen ja lämmin kesä näkyi kasvaneessa vesillä liikkujien määrässä. Vilkas veneily teetti järjestölle runsaasti töitä. 

– Viime kesänä alkanut, pandemian vauhdittama kotimaan matkailun kasvu, näkyi myös vesillä. Retkisatamissa oli runsaasti kävijöitä ja huoltotyötä oli paljon. Kauteen on kuulunut haasteita, mutta myös paljon hyvää, josta kiitos kaikille, koko Vuoksen vesistöalueella huoltotyötä tehneille, kertoo PSS:n Järvi-Suomen aluepäällikkö Eeva Taimisto.

Täsmähankinta

Kesän alussa otettiin käyttöön uusi, edeltäjäänsä isompi huoltoalus M/S Roope-Saimaa. Pitkän keularampin, kapasiteetiltaan riittävän nosturin ja reilusti mitoitetun lastitilan ansiosta M/S Roope-Saimaa osoittautui Saimaan retkisatamahuoltoon hyvin sopivaksi täsmähankinnaksi. 

– Kauden kruunasi Saimaan uuden huoltoaluksen valmistuminen. Toivottavasti yhdistys nähdään jatkossa myös merkittävänä Saimaan vesistömatkailun mahdollistajana ja edistäjänä, sillä sitä tekemämme vesistön ympäristönhuoltotyö myös on, Taimisto jatkaa.

M/S Roope-Saimaa on nyt siirretty talvehtimaan. Myös huoltohenkilöstö pääsee pian ansaitsemalle tauolle.

Huhtikuusta lokakuun alkuun

Pidä Saaristo Siistinä ry huoltaa Vuoksen vesistöalueella noin sataa kuntien, kaupunkien, virkistysalueyhdistyksen ja -säätiön omistamaa retkisatamaa huhtikuusta lokakuun alkuun. Yhdistyksen oma huoltoalus M/S Roope-Saimaan huoltoaluetta on Saimaa ja erityisesti eteläinen Saimaa. Lisäksi yhdistyksellä on sopimushuoltajia aina Kallavedellä ja Pielisellä saakka.

– Huoltokauden päätyttyä retkisatamiin saa rantautua, mutta on huomioitava, että jätepisteet eivät ole käytössä ja puita tulee käyttää säästeliäästi talven aikana, Taimisto muistuttaa.

 www.pidasaaristosiistina.fi