Esitutkinnan tässä vaiheessa poliisi selvittää hetki ennen törmäystä nopeusajoväylälle ajaneen veneen sekä katselijaveneeseen törmänneen veneen osallisuutta onnettomuuteen. Molempien veneiden kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta. Törmäyksen kohteena olleen katselijaveneen kuljettajaa ei epäillä rikoksesta.

Tutkinnanjohtaja Markus Ramstedtin  mukaan poliisi selvittää myös tapahtuman järjestäjien osuutta tapahtuneeseen. Järjestäjien osalta esitutkinta kohdistuu siihen, miten tapahtuman turvallisuudesta oli huolehdittu. Tapahtuman järjestäjän edustajia tullaan kuulemaan epäiltyinä kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta.

– Tällaisissa onnettomuuksissa on tyypillistä, että useita henkilöitä kuullaan rikoksesta epäiltynä. Henkilön asema voi kuitenkin muuttua esitutkinnan aikana, kertoo tutkinnanjohtaja Ramstedt. 

Onnettomuudessa kuoli pahoin vaurioituneessa katselijaveneessä ollut alaikäinen lapsi. Samassa veneessä ollut toinen henkilö loukkaantui ja joutui sairaalaan, mutta on jo päässyt pois sairaalahoidosta. Kaikkiaan veneessä oli onnettomuushetkellä neljä henkilöä.

Aiheesta lisää Totalveneessä:

Poker Run Hanko 2020 onnettomuus – Mitä tapahtui?

Poker Run Hangossa paha onnettomuus – Osallistujavene törmäsi katselijaveneeseen