Veneliikkeissä käy juuri nyt kuhina, kun aiemmin keväällä ostettuja venepaketteja luovutetaan, mutta koko maata hellineet lämpimät säät herättävät myös täysin uusia veneen hankintasuunnitelmia.

Usein varsinkin veneilyharrastuksesta haaveilevat harmittelevat veneiden huonoa koeajomahdollisuutta. Jos veneen haluaa vielä tälle kaudelle, on nyt korkea aika aktivoitua.

Tulevana viikonloppuna järjestetään Naantalin Venemessut sekä Oulussa ja Tampereella paikallisten veneliikkeiden toimesta tapahtumat, joissa kaikissa on mahdollisuus koeajaa veneitä sekä keskustella laajemminkin veneilyyn liittyvistä kysymyksistä. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Naantalin Venemessuilla rikotaan kaikkia mahdollisia ennätyksiä. Veneitä on esillä enemmän kuin koskaan ennen eli kaikkiaan yli 130, ja viikonlopun jokaiseen päivään mahtuu ennätysmäärä erilaista ohjelmaa. Näyttely on avoinna pe 25.5. klo 15–20, la 26.5. klo 10–18 ja su 27.5. klo 10–17.

Oulun suunnalla on Oulun Konekaupan järjestämä Kesän suurin koeajo -tapahtuma lauantaina 26.5. klo 10–15. Silloin Kiviniemen satamassa on koeajettavissa muun muassa Buster Lx + Yamaha F50, Buster Magnum M5 + Yamaha F300, Finnmaster Husky R7 + Yamaha F150, Suvi 50 Duo + Yamaha F50, Suvi 57 Duo + Yamaha F70, Yamarin 59 DC + Yamaha F100, Yamarin Cross 46 SC + Yamaha F40 sekä Yamarin Cross 64 BR + Yamaha F130.

Paikalla on myös Kiviniemen meripelastusseura sekä sammutinhuolto Pauli Moilanen. Koeajolle kannattaa ottaa oma sammutin mukaan, sillä Oulun Konekauppa tarjoaa jokaiselle koeajajalle 2 kg jauhesammuttimen huollon ilmaiseksi.

Tampereen Lentävänniemen Jänissaaressa tapahtuu puolestaan sunnuntaina 27.5. klo 10–16. Koko perheen veneilytapahtumassa on koeajattavissa muun muassa Bella 620 C, Buster M, X, XL ja Cabin, Falcon BR 5 ja BR 6, Finnmaster Husky R7, Suvi 57 Duo, Yamarin 63 DC sekä Yamarin Cross 64 BR.

Tapahtuman järjestävät Yamaha Center Tampere, Venemyynti Kymäläinen, Bike & Boat World Tampere sekä Näsijärven Purjehdusseura. Paikalla on ammattitaitoista henkilökuntaa esittelemässä veneiden ominaisuuksia sekä perehdyttämässä veneilyn saloihin. Samalla käynnillä on mahdollisuus tutustua veneiden lisäksi myös Näsijärven Purjehdusseuran toimintaan.

www.naantalinvenemessut.fi 

www.venekuume.com 

www.yamaha-center.fi 

www.nsailing.fi