Sivustolla 48 vierailijaa

01.10.2022

Pinnan alle “pilkkahintaan” – Yksi- ja kaksipaikkaisten NEMO-sukellusveneiden sarjatuotanto alkaa

Hollantilainen U-Boat Worx on vedenalaisten laitteiden valmistamiseen erikoistunut yritys, joka tunnetaan erityisesti Nemo-pienoissukellusveneistään. Nyt se ilmoittaa aloittaneensa yksi- ja kaksipaikkaisten sukelluslaitteidensa volyymituotannon. Prosessin kerrotaan laskevan laitteiden hintoja...

30.09.2022

Tapio Lehtinen Golden Globe Racessa – Lehtinen jatkaa kakkosena heikoissa tuulissa

Tapio Lehtinen purjehtii toisena Golden Globe Race -maailmanympärikilpailussa kaksi viikkoa Lanzaroten portin ohituksen jälkeen.

29.09.2022

Rohmutokkoa löydetty ensimmäistä kertaa Suomesta – Haitallisen vieraslajikalan levittäminen on laitonta

Haitallisesta vieraslajikalasta rohmutokosta (Perccottus glenii) on tehty ensimmäinen havainto Suomesta. Rohmutokkoja löydettiin kesän lopulla Varsinais-Suomesta lammesta, johon se on päätynyt ihmisen levittämänä. Rohmutokko ei ole vaaraksi ihmiselle, mutta se uhkaa alkuperäistä vesilajistoamme....

28.09.2022

Stadin Silakkamarkkinat saapuu jälleen Kauppatorille – Vuoden parhaat tuotteet palkitaan sunnuntaina 2. lokakuuta

Stadin Silakkamarkkinoita vietetään Helsingin Kauppatorilla 2.–8. lokakuuta, kun silakkatuotteita saapuu myymään 26 kalastajaa eri puolilta Suomea. Silakkaraati palkitsee vuoden parhaat tuotteet avajaissunnuntaina 2. lokakuuta.

26.09.2022

Alec Weckström kolmanneksi Italian F1-osakilpailussa – Sami Seliöllä sysimusta viikonloppu

Alec Weckström nappasi Italian San Nazzarossa lauantaina ajetussa ratamoottoriveneilyn F1-luokan maailmanmestaruussarjan osakilpailussa kolmannen sijan. Suurin odotuksin viikonlopun MM-osakilpailuihin lähteneen Seliön lauantain kisa päättyi kanssakilpailijan aiheuttamaan päälle ajoon ja...

26.09.2022

Suomen Purjehdusliiga 2022 – Purjehdusliigan kaksoisvoitto ÅSS:lle

Suomen purjehdusliiga on seurojen välinen kilpailu, joka käydään vuosittain purjehduskauden päätteeksi. Liigan neljälle kärkijoukkueelle aukeaa kisapaikka kansainväliseen Sailing Champions Leagueen.

24.09.2022

Suojellun merialueen vedenlaatu syynissä – Kaksivuotisessa hankkeessa kartoitetaan Gullkronan merialueen elinvoimaisuus

SAARI-hankkeessa tehtävät mittaukset kohdistuvat Gullkronan vesille perustettavalle Saaristomeren suurimmalle yksityiselle merensuojelualueelle.

23.09.2022

Kausi ei ole vielä ohi – Lue meripelastajan vinkit turvalliseen syysveneilyyn

Meripelastusseuran turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Marko Stenbergin neuvoilla veneilystä voi nauttia turvallisesti jopa jäiden tuloon asti.

21.09.2022

Nautic Tradingin koeajokiertue jatkuu viikonloppuna – Faster- ja TG-uutuudet koeajettavina Espoossa

Nautic Trading järjestää koeajotapahtuman Espoon Kivenlahdessa Marinsatamassa ensi viikonloppuna 24.–25.9.2022.

20.09.2022

Tammi-elokuun hukkumistilastot Kesällä oli aiempaa vähemmän hukkumiskuolemia

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitton (SUH) ennakkotietojen perusteella tänä kesänä ollut huomattavasti viime vuotta vähemmän hukkumiskuolemia. Elokuun tilastot ovat lämpimien säiden takia synkemmät.