Sivustolla 67 vierailijaa

17.07.2023

Hylas M47 (2023-) – Kahden koneen kiisselikruiseri

Hiljattain ensiesittelyn saanut Hylas M47 ei ole ainoastaan viimeisin lisäys taiwanilaisveistämön M-sarjaan, vaan myös ensimmäinen kahdella Cox-dieselperämoottorilla varustettu vene Amerikan markkinoilla.

28.06.2023

Axopar investoi Evoyhin – Suomalaiselle venevalmistajalle siivu norjalaisesta sähkömoottorivalmistajasta

Liikevaihdolla mitattuna Suomen suurimmaksi venevalmistajaksi vain vajaassa vuosikymmenessä noussut Axopar ohjaa veneilyn sähköistymistä eturivissä yhdessä norjalaisen Evoyn kanssa. Yhteistyö tiivistyy entisestään Axoparin hankkiessa 10 prosentin omistusosuuden norjalaisyhtiöstä.

29.05.2023

Japanilaismerkit ryhtyvät teknologiayhteistyöhön – Tavoitteena kehittää pieniä vetymoottoreita

Yamaha, Honda, Suzuki ja Kawasaki ovat yhdessä ilmoittaneet perustavansa HySE-tuotekehitysyhteisön kehittämään kaksipyöräisiin, perämoottoreihin ja muihin pienkoneisiin sopivia vetykäyttöisiä moottoreita.

08.05.2023

Mercurylle neljä muotoilupalkintoa – Avator ja Veradot muotovalioina

Mercuryn Avator 7.5e -sähköperämoottori sekä 5.7L V10 Verado ja 7.6L V12 Verado -perämoottorit ovat saaneet arvostetut iF Design Award -palkinnot.

16.04.2023

Cummins ja Danfoss Editron yhteistyöhön – Dieselin ja sähkön hybridejä

Yhdysvaltalainen dieselmoottorien valmistaja Cummins ja tanskalaisen Danfoss-konsernin Lappeenrannassa toimiva Editron-yksikkö ovat sopineet hybridipropulsioratkaisujen kehitysyhteistyöstä.

23.02.2023

Contest ja Torqeedo yhteistyöhön – Tavoitteena koko malliston sähköistäminen

Hollantilainen pursivalmistaja Contest on julkistanut ensimmäiset sähkömoottorilla varustetut valtameripurtensa.

12.02.2023

Yamaha ja Alandia yhteistyöhön – Yamahalle oma merkkivakuutus

Yamaha on lanseerannut markkinoille Yamaha-perämoottorilla varustetun veneen tai Yamaha-vesijetin ostajalle tarkoitetun Yamaha-merkkivakuutuksen.

10.02.2023

Suomen veneala palasi pandemiaa edeltävälle kasvukäyrälle – Uusien veneiden määrä väheni, mutta varusteiden ja moottoreiden myynti kasvoi

Venealalla palattiin pandemiavuosien korkeasuhdanteesta normaalille tasolle. Myytyjen uusien veneiden määrä väheni rekisteröinti- ja tukkutoimitustilastojen mukaan kymmenkunta prosenttia huippuvuodesta 2021, mutta varusteiden ja moottoreiden myynti vilkastui.

09.02.2023

Mercury Vene 23 Båt -messuilla – Mercurylla Suomen ensiesittelyä ja nostalgiaa

Mercury esittelee perjantaina alkavilla Helsingin venemessuilla ensimmäistä kertaa Suomessa Verado V10 -perämoottorin, Avator-sähköperämoottorinmalliston sekä uudenlaisen Veer X13 -pienveneen.

31.01.2023

Volvo Penta ja Groupe Beneteau hybridiasialla – Testialusta vesille jo keväällä

Volvo Penta jatkaa hybridisisäperämoottiorin kehittämistä. Seuraava askel on ensimmäinen demokäyttöön tuleva huvivene.