Galeon toi avattavat laitaterassit flybridge-veneisiin vuonna 2015 esitellyssä 500 Flyssa. Sen jälkeen terasseista onkin muodostunut yksi Galeon tavaramerkeistä. Terassit Galeon on osannut aina sovittaa kokonaisuuteen kiitettävän käytännöllisesti siten, että niillä on joku selkeä funktio. Joillakin kilpailijoilla terassien tarkoitus on paljon kyseenalaisempi.

Uudessa 620 Flyssa avattavia laitaterasseja on jo kolme. Styyrpuurin puolella terassit ovat kahdessa kerroksessa: ylempi aukeaa pääkannen tasolle ja alempi on perän uimatason kanssa samalla korkeudella.

Ylemmän terassin kohdalla on kookas avattava lasiseinä, joka takana on kansisaongin baaripöytä. Lasiseinä avattuna baaripöytää voi levittää terassin suuntaan, ja kattaa sen ääreen molemmin puolin korkeat jakkarat, jolloin käytössä on rento, kirjaimellisesti sisä- ja ulkotilojen rajalla oleva oleskelutila vaikkapa aamu- tai välipalan tai virvokkeiden nauttimiseen.

Alempi terassi on puolestaan luontevaa jatkumoa uimatasolle, pidentäen siten huomattavasti 620 Flyn ”rantaviivaa”. Knaapeilla varustettu terassi toimii sujuvasti vaikkapa vesijetin tai yhteysveneen laiturina. 

Styyrpuurin puolella on vain yksi laitaterassi, mutta se on sitäkin korkeampi (suljettuna) ja leveämpi (avattuna). Todellinen uutuus on terassin etunurkassa oleva ovi, joka aukeaa suoraan omistajan makuukajuuttaan eli mastersviittiin. Avattua terassia voi siis pitää vaikkapa omistajapariskunnan yksityisrantana.

Galeon 620 Fly: Epäsymmetrinen kansiratkaisu

Tilankäytöllisesti 620 Flyssa on paljon muutakin mielenkiintoista kuin terassit. Ensinnäkin lisätilaa on luotu epäsymmetrisellä kansiratkaisulla, jossa on perinteinen, koko veneen pääkannen pituinen sivukansi vain styyrpuurin laidalla. 

Kulkumahdollisuuksia keulaan silti riittää, sillä kansisalonki on esteettömästi sisäkautta läpikuljettavissa ja keulan suuntaan pääsee ulos peräti kolmesta ovesta, kun sekä paapuurin laidalla pentterin etupuolella että styyrpuurin puolella sisäohjaamon kohdalla on sivuovet, ja niiden lisäksi myös tuulilasi aukeaa läpikuljettavaksi.

Paapuurin puolella sivukantta ei ole kansisalongin ja pentterin kohdalla lainkaan, sillä ne on levitetty aivan laitaan saakka. Ratkaisun ansiosta kansisalonkiin on saatu 10 prosenttia lisää tilaa. Se vaikuttaisi olevan hyödynnetty maksimaalisesti, sillä kahdella erillisistuimella varustetun sisäohjaamon rinnalle on saatu sovitettua saarekkeella varustettu pentteri ja varsinaisessa kansisalongissa on rinnakkain sekä kookas U-sohva että aiemmin mainittu baaripöytä.

Galeon 620 Fly: Paljon ulkotilaa

Ilman terassejakin uudessa 620 Flyssa on massiivisesti ulkotilaa. Ehkäpä perinteisin osio on irtokalustein kalustettu takakannen avotila. Sekä avotilan että flybridgen taka- ja sivuseinämät ovat lasia, joten aistiyhteys veteen ja ympäristöön on visuaalisesti vahva.  

Yläkantta on kansisalongin tapaan levitetty ”yli äyräiden” eli ei pelkästään kansirakenteen vaan myös avotilan ja sivukannen ylle. Lopputulos vaikuttaa 60-jalan kokoluokka huomioidenkin poikkeuksellisen hulppealta, sisältäen ulko-ohjaamon lisäksi valinnaisin kalusteratkaisuin varustettavan takaosan, U-mallisen baaripentterin sekä kaksi kookasta sohvaryhmää. Kokonaisuuden kattaa hiilikuiturakenteinen, sähkötoimisella kattoluukulla varustettu hard top, jonka jatkeeksi saa lisävarusteena takaosan aurinkovarjon.

Sitten on vielä keulakansi, jonka hyödyntämisessä Galeon on kulkenut etujoukoissa. 620:n keula tarjoaa kaksi täysimittaista ja selkänojallista aurinkotasoa, jotka ovat liu’utettavissa yhteen tai erilleen sekä 360 astetta pyöriteltävän sohvan, sommiteltuna sopivasti seurusteltavaan muotoon. Tässä kannattaa huomioida myös Galeonin flybridge-luokan innovaatioihin kuuluva läpikuljettava tuulilasi, joka johtaa kansisalongista ja pentteristä suoraan keulakannen oleskelutilan keskelle.

Galeon 620: 3 tai 4 makuukajuuttaa

Majoituskannelle voi valita kolmen tai neljän makuukajuutan ratkaisut. Kuvien kolmen kajuutan versiossa mastersviitissä on leveän parivuoteen lisäksi vaikuttavat kokoiset oheistilat, ja kirsikkana kakussa jo mainittu käynti suoraan ulos laitaterassille.

Eikä keulan vip-kajuuttakaan vaikuta mitenkään vähäpätöiseltä. Sen volyymia kasvattaa keulan leveä muotoilu, joka hyödyttää myös yläpuolella olevaa ulko-oleskelutilaa.

Styyrpuuriin sijoitetussa standardikajuutassa on erillisvuoteet ja oma sisäänkäynti tilavalta vaikuttavalla suihkukomerolla varustettuun toilettiin, jonka tosin käytävälle aukeava toinen ovi määrittää myös päivävieraiden käyttöön tarkoitetuksi.

Miehistöhytti on sijoitettu perään, ja ainakin kooltaan ja ristikkäisvuoteiden, minipentterin ja erillisen toiletin tilaratkaisullaan sen voi olettaa kelpaavan hyvin myös vieraskäyttöön.

Galeonille tyypilliseen tapaan sisustusmateriaalien valikoima on poikkeuksellisen runsas ja erilaisia viimeistelyjä on saatavilla niitäkin useita. Galeon on tunnettu sekä tilaratkaisujen innovaatioista ja niiden taitavasta teknisestä toteutuksesta, että sisustuksen laadukkaasta viimeistelystä, eikä uusi 620 Fly tule varmastikaan tekemään asiassa poikkeusta.

Jo pitkään Galeonin kanssa yhteistyötä tehneen brittiläisen Tony Castron suunnittelemaa 620 Flyta odotetaan ensiesittelyyn syyskuun Cannesin venemessuille. Hintakin on jo selvillä, se alkaa 2,9 miljoonasta eurosta.

www.galeon.pl

www.gnboats.fi