Moottori-, super- ja megajahtien luokissa on viime vuosina nähty uudenlaisia, tiloja maksimoivia konsepteja, eikä se ole mennyt ohi Prestigeltä. Hereillä pitää ollakin, sillä ranskalaismerkki on ollut 40–60-jalkaisten perinteisten flybridge-moottorijahtien luokan markkinaykkönen, ja hinkuu arvatenkin myös suurempiin kokoluokkiin.
Perinteisestä flybridge-konseptista poikkeavat jahdit ovat yleistyneet vauhdilla myös alle 100-jalkaisten jahtien luokassa. Esimerkiksi Englantilaisen Princessin X-sarjassa on jo X95 ja X80, italialainen Absolute on menestynyt hyvin 50–70-jalkaisilla Navetta-malleilla ja turkkilainen Sirena kiusaa 60–90-jalkaisillaan tosissaan tunnetumpia brändejä.
Prestige julkisti X-sarjan ensimmäisen, X70:n, viime vuonna. Sen juju on tiloissa, jotka on pyritty maksimoimaan sekä ulko- että sisätilojen osalta. Tilaaon luotu muotoilun ja mittasuhteiden lisäksi muun muassa luopumassa perinteisistä sivukansista kokonaan. Kulku keulasta perään tapahtuu kansisalongin yli eli flybridgen kautta. Sieltä ripustetaan myös fendarit kyljille.
Syksyllä esiteltävä X60 näyttää luonnoskuvissa isosiskoaan sopusuhtaisemmalta ja sovinnaisemmalta. Ulko-oleskelutilaa löytyy uimatasolta, keulakannelta sekä perästä kahdesta kerroksesta.
Perä- ja yläkannen kalustukseen on valinnanvaraa. Vakiona on rennot loikoilusaarekkeet, joilta voi seurata auringon painumista horisonttiin tai vesipetojen temmellystä. Läpinäkyvät peräseinämät eivät pilaa näkymiä. Vaihtoehtona on formaalimpi ruokailuryhmä peräkannella tai erilliset aurinkotuolit yläkannelle.
Yläkannelta löytyy lisäksi kuuden hengen ruokapöytä, pentteri, kulmasohva ja yläohjaamo, joita varjostaa kattoluukulla varustettu HT-kate. Keulakannelle on puolestaan kasattu muhkea hevosenkengän muotoinen sohvaryhmä.
Kansisalongin sivu- ja takaseinät ovat lasia liki katosta lattiaan. X70:n tavoin myös X60:ssä salongin kokoa on pyritty maksimoimaan sivukansien kustannuksella. X60:ssä on päädytty epäsymmetriseen kansiratkaisuun, jossa paapuurin puolella on sivukansi mutta styyrpuurissa ei lainkaan.
Keulakannelle pääsee tosin sujahtamaan tarvittaessa sisäohjaamon liukuovesta. Liukuovia on enemmänkin, sillä kansisalongin takaseinän lisäksi myös paapuurin sivu aukeaa isosti. Salongin sohvaryhmä jää avattavien seinien vuoksi ehkä vähän tavanomaista pienemmäksi, ainakin illallistamista ajatellen. Petterissä näkyy ainakin sähköisesti pöytätasosta ylös nousevia säilytystilaratkaisuja.
Kulkuväylän ja aukeavan seinän lisäksi paapuurin laidalta löytyy myös avattava laitaportti, mutta vaakatasoon aukeavien laitaterassien villitykseen Prestige ei ole lähtenyt.
Majoituskannella on tavanomaiset kolme makuukajuuttaa ja kaksi tai kolme toilettia. Keskiveneen sviittiin on oma kulkuportaikko suoraan kansisalongista. Vieraskajuutat jäävät keulan puolelle. Peräpeiliin on saatu mahdutettua valinnainen miehistöhytti.
Konehuoneeseen on sovitettu kaksi Cumminsin 600-hevosvoimaista dieseliä, joiden jatkona on joko pod-vetolaitteet tai V-vaihteella varustettu akseliveto. Ensin mainitun mukana tulee joystick-hallintalaitteisto. Marssinopeudeksi on tapailtu enintään 20 solmua, mutta ajatuksena on, että alus viihtyy myös alhaisemmissa nopeuksilla. Viihtyvyyttä parantavista järjestelmistä ilmastointi on vakiona ja vakaimet optioina.