V Max -mallinimellä on pitkän perinteet Yamahan historiassa. Sillä on aina tarkoitettu jotain spesiaalia ja sporttista. Yamahan perämoottorimallistossa V Max SHO -mallinimi kertoo nimellistehoa tehokkaammasta malliversiosta.

V Max -moottorimallit tuovat urheilullisiin veneisiin sopivaa laaja-alaista suorituskykyä, joka on omiaan vauhdikkaaseen ajon, olipa kyse sitten päiväretkistä tai kalareissuista. Uudet V Max SHO -mallit on suunnattu veneilijöille, jotka haluavat kokea sporttisempaa suorituskykyä vesillä ja omistaa edukseen erottuvan koneen.

Euroopan markkinoille tuotavaan V Max SHO -mallistoon kuuluu neljä nelisylinteristä rivimoottoria, joiden nimellistehot ovat 90, 115, 150 ja 175 hevosvoimaa. Käytännössä tehoa lienee noin kymmenisen prosenttia enemmän.

90- ja 115-hevosvoimaisten mallien perustana on Yamahan uusimman sukupolven 1,8-litrainen moottori, jota käytetään F80-, F100-, F115- ja F130-vakiomalleissa. 150- ja 175-hevosvoimaiset V Max -mallit jakavat puolestaan saman kahdella kannen yläpuolisella nokka-akselilla ja säätyvällä nokka-akselin ajoituksella varustetun, 2,8-litraisen perusrakenteen F150-, F175- ja F200-vakiomallien kanssa.

Vaikka V Max SHO -mallit on optimoitu sisäisesti ja ulkoisesti suorituskylä ajatellen, ei Yamaha tingi käyttöominaisuuksista ja luotettavuudesta. Kaikissa V Max -malleissa on muun muassa tehokas vaihtovirtalaturi, joka tuottaa runsaasti virtaa ja lataa akkua jo alhaisella moottorin käyntinopeudella sekä uistelunopeuden säätö, jolla moottorin käyntinopeutta voi säätää tarkasti 50 kierroksen välein. Luonnollisesti kaikki V Max -mallit ovat yhteensopivia Yamaha digitaalisten mittarien ja hallintajärjestelmien kanssa. Yamahan Y-COP-ajonesto on saatavilla lisävarusteena.

Jo aiemmin Pohjois-Amerikan markkinoilla saatavilla olleet V Max SHO -mallit liittyvät Yamahan Euroopan perämoottorimallistoon mallivuodelle 2021. Suositushintoja ei ole vielä julkaistu. Yhdysvalloissa V Max SHO -valikoimaan kuuluu myös 200-, 225- ja 250-hevosvoimaisten 4,2-litraisten V6-moottorien sarja, mutta sen saapumisesta Eurooppaan ei toistaiseksi ole kerrottu.

www.yamaha-motor.fi