Avo-Falconien tapaan Vene 19 Båt -messuilla helmikuussa lanseeratussa C 7:ssa on alumiinirunko ja lujitemuovinen kansi. Alumiini on parempana pidettyä 5083-laatua. Runko on nousulistaton, ja lainattu BR 7:sta. Ei tosin ihan sellaisenaan, sillä C 7:ssa laidat ovat 50 mm korkeammat. 

Rungon ja kannen välissä on BR-mallien tavoin äänieristysmateriaalia sekä vaahtona että mattona. Koeajetusta prototyypistä äänieristystä vielä puuttui, mutta kokeilun perusteella voi perustellusti odottaa lopputuloksen olevan luokassaan keskimääräistä hiljaisempi koppivene.

Kansimuotti ja hytti on lainattu sellaisenaan Bellan suositusta 620 C:st, jonka testin voit lukea tästäFalcon C 7:n Bella-vastinetta 20 senttiä suurempi kokonaispituus syntyy Falconin pidemmistä uimatasoista.

Uimatasot ovat samalla korkeudella taka-avotilan turkin kanssa, joten ne laajentavat luontevasti jo muutenkin kelpo mitoissa olevaa avotilaa ja tekevät kulkemisesta helppoa.

Avotilan saa lisävarusteilla optimoitua kalastuskäyttöön sopivaksi. Listalta löytyvät esimerkiksi plaanaritolpilla varustettu targakaari, perkuu/preppaustaso sekä protoveneen kaltaiset korkeat kalastuskaiteet, jotka ulottuvat vakiokaiteista poiketen aivan uimatasojen päätyihin saakka.

Falcon C 7 on niin kutsutusti läpikuljettava eli ensisijaisesti kulkeminen keulan ja perän välillä tapahtuu hytin läpi. Sivukannet ovat epäsymmetriset siten, että styyrpuurin sivu on leveämpi ja tarvittaessa kattokaiteisiin jatkuvasti tukeutuen kuljettavissa. Kaikille katon reunoille ulottuva kaide toimii tarvittaessa myös kuormatelineenä.

Hyttiin siirtyminen on kummastakin päästä kohtuullisen sujuvaa, vaikka ovet eivät erityisen kookkaita olekaan. Tilaratkaisu toimii hyvin, sillä se tarjoaa kahdella erillisistuimella ja kahdella pitkittäisellä laitapenkillä istumapaikat jopa kuudelle. Takapenkit voi muuntaa myös kahdeksi katse ajosuuntaan istuttavaksi penkiksi tai poikittaiseksi parivuoteeksi.

Lisävarustelistalta löytyy myös muutamia retkeilymukavuuksia, kuten hytin verhosarja, jääkaappi, vesijärjestelmä ja liesi. Lämmityslaitteelle on esiasennus eli putkisto ja suulakkeet valmiina, mutta itse laite valitaan lisävarustelistalta. Tehdasasennuksena on tarjolla Wallaksen petroli- tai Webaston diesellämmitin. 

Kaulan avotilan lattia on minimaalinen, tila riittää lähinnä oven avaamiseen. Se ei ole kuitenkaan ihan koko kuva, sillä askelman verran ylempänä on keulasta styyrpuurin laidalle ulottuva kulkutaso, joka on riittävän kookas toimiakseen myös heittokalastustasona. Sen alta löytyy myös tilava säilytystila.

Tilojen ja tilaratkaisujen osalta kaikki on kuitenkin enemmän tai vähemmän tuttua jo 620 C -mallista. Eroja ja pieniä parannuksia on tehty lähinnä yksityiskohtiin. Jälkimmäisiin kuuluvat esimerkiksi uudet pulpetit, istuinosaltaan leveämmät ohjaamon penkit sekä hytin päältälastattaviin säilytystiloihin tulevat, käytettävyyttä parantavat sivuaukot.

Selkein ero lujitemuovirunkoiseen Bella 620 C:hen syntyy lopulta siis vesillä, sillä vaikka runko on samaa sukua, tekee 150 kiloa lujitemuovisisarta painavamman Falcon C 7:n nousulistattomuus sen etenemisestä ainakin hitusen sulavampaa ja mukavampaa.

Kaarroksiin C 7 taittuu siististi ja liikoja kallistelematta. Kaarros pysyy myös hyvin kasassa, eikä kovavauhtinen kaarroksen kirraaminenkaan tuo vastaan yllätyksiä. 

Trimmejä C 7 tottelee hyvin, joskaan ei ehkä aivan niin hanakasti kuin eloisammalta tuntuva 620 C. Moottoritrimmin käyttövara on kuitenkin asiallisen laaja ja tuulesta tai kuormauksesta johtuvan kallistuman oikaisee trimmilevyillä ongelmitta.

Falcon C 7:n maksaa ilman moottoria 39 900 euroa eli 7 400 euroa Bella 620 C:tä enemmän. Kalliimpi alumiinirunko selittää osan, osa hintaerosta syntyy myös varusteista. Falconissa on esimerkiksi trimmilevyt ja alumiininen turkkilevysarja  vakiona. 620 C:hen trimmit ja turkkipinnoite (laminaatti) maksavat yhteensä noin 2 500 euroa.

Eroa tehdään myös moottorivalikoimalla ja väreillä. 620 C:n moottorivaihtoehdot ovat 100, 115 ja 150 hevosvoimaa, C 7:ssa 115, 150 ja 175 hevosvoimaa. Tehokkain vaihtoehto on Mercuryn uuden sarjan 3,4-litrainen V6, mikä varmasti on yksi C 7:n myyntivaltti, ainakin alumiinia ja tummanpuhuvaa ilmettä fanittavissa äijäpiireissä. 

Falcon C 7 muodostaa mielenkiintoisen lisän kasvussa oleville alumiinirunkoisten ohjaushyttiveneiden markkinoille. Se osuu kooltaan ja hinnaltaan hyvinkin tarkkaan pienemmän ja vähän halvemman Yamarin Cross 60 C:n ja suuremman ja kalliimman Buster Cabinin väliin, jotka molemmat kuuluvat Suomen myydyimpiin ohjaushyttivenemalleihin. Falconien tarinan jatko-osassa on kassamagneetin aineksia.