Wellcraft oli 80-luvun lopulla yksi suurimmista ja tunnetuimmista jenkkivenemerkeistä Baylinerin, Chris-Craftin ja Sea Rayn rinnalla. Sitten alkoi alamäki, joka huipentui emoyhtiö Genmarin konkurssiin vuonna 2009.
Genmarin konkurssipesästä Wellcraft päätyi kymmenen muun venemerkin kanssa sijoitus- ja kehitysyhtiö Platinum Equitylle, joka nosti toiminnan taas jaloilleen – ja myi sen eteenpäin. Wellcraft päätyi Four Winnsin, Gastronin ja Scarabin kanssa osaksi ranskalaisjätti Groupe Beneteauta.
Wellcraft taantui jo Genmarin ollessa vielä voimissaan vuosituhannen taitteessa. Osasyynä oli malliston supistaminen: Wellcraft profiloitui kalavenemerkiksi, mallistosta jäi bowriderit ja cruiserit pois.
Beneteaun omistuksen aikana lähes koko mallisto on uudistettu. Fisherman-sarja käsittää syvällä v-rungolla varustettuja keskipulpettiveneitä, joista 222 Fisherman palkittiin Best for Fishing -kalaveneluokan vuoden 2017 voittajana Best of Boats Awardeissa.
Düsseldorfissa näytettiin maliston uusin ja pienin, 182 Fisherman. Se on 5,5-metrinen keskipulpettivene, jonka tilantuntu syntyy mittavasta 2,4 metrin leveydestä. Kokoluokka on silti pienimpiä, mihin lisävarusteena kaupattava t-top istuu kohtuullisen hyvin.
Katoksen lisäksi mukana on mukaa on pakattu kalamiehiä koukuttavia ominaisuuksia, kuten vapatelineitä, kiertovesisumppu ja kalastustasoiksi taittuvat peräpenkit.
Kokonaisuus on kuitenkin sen verran viehkeä ja monikäyttöinen, että kalastusta harrastamattomatkin voivat veneestä kiinnostua. Saksassa kyseessä on peruskoneella (90 hv Yamaha) noin 40 000 euron paketti eli hintaa on noin 10 000 euron verran enemmän kuin kotimaisilla AMT 190 R:llä tai Bella 600 R:llä. Maahantuojaa Wellcraftilla ei Suomessa ainakaan toistaiseksi ole.