Björköön Byvikeniin saavutaan lounaasta. Tilava ja syvävetinen satamalahti on korkeiden kalliorantojen suojassa kaikilta muilta paitsi etelän puoleisilta tuulilta. Satamalahdella on kelluva septityjennyspiste ja rannalla puuceet ja roskikset. Niitä huoltaa Pidä Saaristo Siistinä ry.
Pitkin lahden rantoja on hyviä rantautumispaikkoja isommillekin veneille. Lahdella on usein myös veneitä redillä. Ankkurin pito vaihtelee hieman paikan mukaan, mutta oman kokemuksen mukaan ainakin heti eteläpoukamassa ankkuri tarttuu hyvin.
Loistavan satamalahden lisäksi Björkön suosiota selittää saarelta löytyvä uimakelpoinen sisäjärvi, joka on aikoinaan syntynyt maankohouman myötä. Vaikka viime kesänä meressä oli levää paljon, oli Björkön järvivesi levästä vapaa. Jotta niin olisi jatkossakin, on tärkeää ettei veteen pääse kemikaaleja kuten pesuaineita tai aurinkorasvoja.
Järven rannassa on mahtavia uima- ja hyppypaikkoja, mutta pienimmille lapsille ei löydy kahluusyvyistä rantaa. Järven kirkas vesi on yleensä paljon merivettä lämpimämpää, joten Björkössä on mukava uida ja sukellella tai vaikka snorklailla ja seurata kalojen uiskentelua.
Järven lisäksi Björkö on luonnoltaan hyvin monipuolinen saari. Luontopolkua pitkin kulkiessa voi helposti kuvitella olevansa Viisikon kanssa nummella. Luontopolku kulkee pitkin kallioita ja nummia. Järvi sekä meri ovat läsnä ja koettavissa koko kierroksen ajan.
Ei ole ihme, että Björkö on niin suosittu, että väillä tuntuu kuin kaikki Pääkaupunkiseudun ja Turunmaan lomaveneilijät suuntaisivat sinne. Se on ehdottomasti yksi Saaristomeren helmistä.