Suomessa Aquamot-sähkömoottorien maahantuojaksi ja päämyyjäksi on ryhtynyt jo pitkään dieselmoottorien kauppaan erikoistunut, Espoossa toimiva Oy Tekno-Marine Ab.

Aquamotin tuotevalikoima kattaa perämoottorit, sisämoottorit sekä purjevenevetolaitteen ja sisämoottorin korvaavat pod-moottorit. Tuotteet on jaettu kahteen mallisarjaan, huvivenekäyttöön tarkoitettuihin Trend Lineen ja kovempaankin käyttöön soveltuvaan Professional Lineen.

Mallisto kattaa teholuokat 1,0–30 kilowattia eli noin 1,5–40 hevosvoimaa, mikä mahdollistaa monenlaisten veneiden sähköistämisen.

Esimerkiksi Trend Line -perämoottorimalliston pienimmät 1,1- ja 1,6-kilowattiset perämoottorit sopivat mainiosti soutuveneeseen. Ne on varustettu kasettimallisella litium akulla, joka on helppo irrottaa ja viedä sisälle ladattavaksi. Pienemmän moottorin käyttöajaksi yhdellä latauksella ja puolella teholla ilmoitetaan 2,5 tuntia.


Aquamot Trend Line 1,6 kW -perämoottori

Tehokkaammat 2,2–25 kW perämoottorimallit liitetään erilliseen veneen ja sen käyttötarkoituksen mukaiseksi toteutettavaan akustoon. Akuiksi Aquamot tarjoaa AGM-akkuja ja niiden oheen HFM- ja HFS-suurteholatureita.

Professional Line -sisämoottorit kytketään erilliseen akkupankkiin ja normaaliin potkuriakseliin. Moottorien tehot ovat 2,5–30 kW. Käyttöjännite on tehon mukaan 24, 48, 72 tai 96 volttia. Professional-sarjan moottoreita saa myös perä- tai pod-moottoriversioina.

Aquamot Professional Line 4,3 kW -sisämoottori

Trend Line -sarjan 2,2- ja 4,3-kilowattiset pod-moottorit (lähtökuvassa) on suunniteltu korvaamaan erityisesti pienen dieselmoottorin ja purjevenevetolaitteen yhdistelmä pienissä purjeveneissä.

Hinnaltaan Aquamot-sähkömoottorit soveltuvat hyvin korvaamaan veneen vanhan ja käytöstä poistuvan perä- tai dieselmoottorin. Esimerkiksi Trend 1,1 kW -perämoottorin suositushinta on 1 990 euroa akun kera ja Trend Pod 2,2 kW -purjevenevetolaitemoottori maksaa 3 490 euroa ilman akkuja.

www.tekno-marine.fi

www.aquamot.at