Pohjanmeren kova luoteistuuli hyödytti Brunelia. Se oli ihan kärjen tuntumassa vielä 40 mpk ennen maalia, mutta tuulen heiketessä AkzoNobel ja Mapfre pääsivät sen niskan päälle.
Hollannin pohjoisrannan leveä kieltoalue osoittautui mielenkiinnon kannalta oleelliseksi. Lyhin reitti kulki sen pohjoispuolelta, vaikka kieltoalueen takaa joutui palaamaan hieman takaisinpäin viimeiselle kääntömerkille.
Sen eteläpuolinen reitti kiersi kapeana väylänä pitkin Tanskan ja Hollannin rannikkoa, mutta matkaa oli selvästi enemmän. Sinne oli kuitenkin ennustettu kovempaa tuulta.
Tanskan pohjoisrannikolla Brunel valitsi pohjoisemman reitin, Dongfeng puolestaan eteläisemmän.
Täpärästi kärjessä purjehtinut Mapfre epäröi, pitäisikö sen vahtia kiinalaista vai hollantilaista venekuntaa. Se kallistui ensin Dongfengin kannalle, mutta muutti mielensä ja lähti Brunelin valitsemalle reitille.
Dongfeng näytti jäävän ratkaisevasti kärjen vauhdista. Pohjoisemman reitin valinneet olivat kieltoalueen ohitettuaan 40 meripeninkulmaa edellä, ja tästä oli kartalla melkein suora linja maaliin. Koko kisan voittotaistelu näytti muodostuvan Mapfren ja Brunelin välille.
Dongfeng pääsi pian kaartamaan Hollannin pohjoisrannan myötäisesti lounaaseen. Nyt olosuhteet olivat vahvasti sen puolella: voimakkaampi tuuli ja nopeampi tuulikulma. Caudrelier oli laskenut jo moneen kertaan kaikkien kärkiveneiden tuulikulmat ja reitit, ja loppua kohden hänen uskonsa omiin mahdollisuuksiinsa vahvistui. Ja Dongfengin miehistö pani kaiken peliin.
Pohjoisen reitin valinneilla oli lopussa kiusanaan liian takaa tuleva tuuli ja itään virrannut vuorovesi. Molempien takia veneet joutuivat jiippaamaan useaan kertaan, mikä lisäsi niiden matkaa. Dongfeng puolestaan pääsi purjehtimaan hyvässä sivutuulessa suoraan kohti maalia.
Pohjoisen reitin valinneiden etumatka hupeni hupenemistaan, kunnes jokainen näki, että Dongfeng purjehtii vastustamattomasti kärkeen.
Golftermein, Dongfeng tarkka putti kaukaa kumpareen takaa onnistui, ja pallo holahti keskelle reikää.
Dongfengin ainoa voitto koko kisassa tuli parhaaseen mahdolliseen paikkaan. Se sai lisäpisteen legin voitosta ja toisen pisteen koko kisan nopeimmasta purjehdusajasta ja voitti pokaalin kahden pisteen erolla Mapfreen.
Mapfren Fernandez taatusti jossittelee, tekikö se ratkaisevan virheen valitessaan Brunelin reitin. Joka tapauksessa Mapfre tuli maaliin AkzoNobelin jälkeen kolmantena ja sijoittui koko kisassa kakkoseksi.
Legillä neljänneksi ja kokonaiskisassa kolmanneksi sijoittuneen Brunelin kippari Bekking purjehti Volvo Ocean Racen kahdeksatta kertaa, edelleen ilman voittoa. Hän olisi kernaasti saapunut kotimaahansa ensimmäisenä, mutta punaiset veneet olivat oikealla hetkellä.
Kisassa on jäljellä vielä Haagin satamakisa 30.6., mutta satamakisojen yhteistuloksen perusteella ratkotaan enää tasapisteissä olevien Scallywagin (6.) ja Turn The Tiden (7.) sijoitus. Scallywag on satamataulukossa Turn The Tiden edellä kolmella pisteellä.
Totalvene päättää Volvo Ocean Race 2017–2018:n seurannan tähän.
Leg 11 tulokset:
1 Dongfeng
2 AkzoNobel
3 Mapfre
4 Brunel
5 Vestas 11
6 Turn The Tide
7 Scallywag
Koko kisan lopputulokset ennen Haagin satamakilpailua (Scallywagin ja Turn The Tiden sijoitukset voivat vielä vaihtua keskenään):
1 Dongfeng
2 Mapfre
3 Brunel
4 AkzoNobel
5 Vestas 11
6 Scallywag
7 Turn The Tide