Trimaraanivalmistaja Dragonfly on esitellyt uuden 40-jalkaisen mallin. Siinä on samanlainen ponttoonien sisääntaitto-ominaisuus, joka teki pienemmistä malleista trailerilla kuljetettavia.
Valitettavasti 40-jalkaiselta kuljetus auton perässä ei onnistu laillisesti – asiaan vaikuttaa veneen kokoon taitettunakin neljän metrin leveys ja viiden ja puolen tonnin paino. Silti kokoon taittumisesta on se ilo, että veneelle on kokoon taitettuna huomattavasti helpompi löytää paikka kuin koko komeudessaan, 8,4 metriä leveänä.
Dragonfly 40:nen kansitilat ovat huomattavasti suuremmat kuin 32-jalkaisessa pikkusiskossa. Ohjaamo niin leveä, että valmistaja on varustanut sen tuplaruorein. Sitloodan leveys ei kuitenkaan jatku vesilinjaan, vaan veneessä on pikkusiskoista ja monista muista moderneista monirungoista tuttu innovatiivinen kavennus, joka alkaa hieman vesilinjan yläpuolelta.
Veneessä on nostoköli, joka alhaalla syväys on 1,9 metriä ja köli ylhäällä vene ui vain 0,7 metrissä. Jos niin ikävästi kävisi, että veneellä osuttaisiin johonkin pahemmin, niin valmistajan mukaan vene on uppoamaton. Sivuponttoonit on muotoiltu entistä paremmin aaltoja leikkaaviksi ja kelluttaviksi.
Sisätilat noudattelevat 32-jalkaisesta tuttua konseptia. Sisäänkäynnin takana on tuplapunkka, oikealla on wc, vasemmalla kulmapentteri. Takapunkka on sijoitettu melko matalalle johtuen sitloodan lattian tasosta. Rungon voimakas kapeneminen rajoittaa sängyn leveyttä. Salonkiin mahtuu pöydän ympärille kuusi ruokailijaa. Keulassa on perinteinen v-punkka.
Yksi suuri parannus 40-jalkaisessa on sisäkone. Se on joko 40- tai 80-hevosvoimainen, varustettuna vetolaitteella. Veneessä hyvin taakse sijoitettu moottori on ’väärin päin’ eli vetolaite on koneen keulapuolella.
Venettä saa kahdella takilalla, Touring- ja Ultimate-versioina. Normirikillä, jonka mastonkorkeus on 16,5 metriä, kryssipurjeala itseskuuttaavalla fokalla on varsin riittävät 87 neliömetriä. Ultimate-versiossa masto on kaksi metriä pidempi ja purjeala neliöissä vaatehuonemainen 99. Avotuulipurjeissa alaa on sitten enemmän ja keulakolmiota levittämässä on 0,7-metrinen puuksprööti.
Jo valmistajan edellisistä malleista voi päätellä, ettei uusi "nelikymppinen" ole aivan halpa. Sen hinnat alkavat 425 000 eurosta. Vauhdista pitää maksaa ja käytetyt eurot saattavat unohtua veneen lentäessä valmistajan ilmoittamalla 24 solmun huippunopeudella. Kenellä sitten taito ja kantti riittää tuon saavuttamiseen on kunkin oma asia.