Ranskalaisveistämöt julkaisivat eilen yhteisen lehdistötiedotteen, jonka mukaan yhdistyminen saattaa tapahtua parin viikon kuluessa, mikäli erilaiset sisäiset arvioinnit ja selvitykset etenevät suotuisasti. Lehdistötiedotteessa liitolla arvioidaan olevan kaupallisia, tuotannollisia ja strategisia synergiaetuja.
Toteutuessaan kaupan ennakoidaan tapahtuvan niin, että Fountaine Pajot hankkii Crédit Agricole Bank -pankin ja sen Unexo-sijoitusrahaston tuella Dufourin omistukseensa, mutta molemmat yhtiöt ja brändit jatkaisivat toimintaansa itsenäisesti.
Fountaine Pajot on keskittynyt 37–58-jalkaisten moottori- ja purjekatamaraanien valmistukseen, joiden päämarkkinat ovat Euroopan lisäksi Karibialla ja Tyynenmeren alueella. Dufour puolestaan valmistaa 31–63-jalkaisia yksirunkoisia purjeveneitä, joiden päämarkkinat ovat Euroopassa. Dufour tosin ehti julkistaa viime vuoden lopulla suunnitelman 48-jalkaisesta katista.
Fountaine Pajot on yrityksistä hitusen suurempi. Sen liikevaihto viimeksi päättyneellä tilikaudella oli 79 miljoonaa euroa. Dufour kerrytti vastaavalla ajanjaksolla 63,5 miljoonan euron liikevaihdon. Työntekijöitä Fountaine Pajotilla on 600, Dufourilla 500. Molempien tuotantolaitokset sijaitsevat La Rochellessa, Ranskan Atlantin puoleisella rannikolla.
Fountaine Pajotin ja Dufourin liitto on toteutuessaan hyvin luontevaa jatkumoa aiemmalle yksirunko- ja katamaraanipurjeveneiden keskittymiselle. Esimerkiksi maailman suurin katamaraanimerkki Lagoon on kuulunut Groupe Beneteau -konserniin jo vuodesta 1995.
Saksalaiset pursijätit Bavaria ja Hanse aktivoituivat parin viime vuoden aikana hankkimaan ranskalaista katamaraaniosaamista. Ensin Bavaria nappasi Nautitechin ja perään Hanse Privilegen. Tunnetuista ja kaupallisesti merkittävistä ranskalaisista kattivalmistajista "vapaana" onkin enää Catana ja Bali -tuotemerkeillä operoiva Catana Group.