Jos on tullut katselleeksi sillä silmällä Askeladdenin mallivuodelle 2019 lanseeraamaa P79 Weekendiä, ei P92 SUV:n yhtäläisyydet siihen jää huomaamatta. Siinä kun on täsmälleen sama ohjaushytti ja sisätilat kuin pikkusisaressa. 

Liukuovella ohjaushytistä suljettavassa keulakajuutassa on siis lähes poikittainen parivuode ja pistopunkka sekä erillinen sähkövessalla varustettu toiletti. Ohjaushyttiin on ohjaamon lisäksi kalustettu kompakti pentteri ja neljän hengen dinetti, jonka etusohvalla voi istua heittoselkänojan ansiosta ajon aikana myös katse ajosuuntaan.

Ohjaushytin katossa on vakiona kaksi pienetä kattoluukkua, mutta lisävarusteena saa hyttiveneissä jatkuvasti yleistyvän haitarimallisen kangaskattoluukun, jota operoidaan sähkötoimisesti. 

P79:n ja P92:n pituusero on 1,35 metriä, ja se on kokonaisuudessaan sijoitettu taka-avotilaan, joka onkin P92:ssa jättimäinen, pinta-alan ollessa peräti 5,3 neliömetriä.

Suurtilan ainoa vakiokaluste on paksu peräseinämä, joka pitää sisällään muun muassa 150 litran eristetyn sumpun, johon saaliin voi säilöä jäihin. Lisävarusteena siihen saa kiertovesijärjestelmän. Varsinaisia kalusteita voi hankkia neljän sohvamoduulin, kahden pöydän ja aurinkotasotäytteiden muodossa, jotka kaikki ovat tarvittaessa irrotettavissa. 

P92:n runko on periaatteessa pidennetty versio P79:stä,  mutta käytännössä eroja on pituuden lisäksi muitakin, joten on luontevaa puhua eri rungoista, vaikka leveys on sama. Esimerkiksi voimakkaasti muotoillut kaksi porrasta, joiden tarkoitus on parantaa suorituskykyä ja pienentää polttoaineenkulutusta, ovat P92:ssa eri kohdissa kuin P79:ssä. Muutoksia on kokenut myös runkoon integroitu moottoribracketti, johon P92:ssa voi asentaa yhden tai kaksi perämoottoria.

600 kilolla kasvaneen painon myötä moottorivalikoiman tehoaluetta on laajennettu rutkasti ylöspäin. Yksimoottoriasennuksena tahoalueeksi ilmoitetaan 300–450 hevosvoimaa ja tuplakoneilla 2 x 200–2 x 300  hevosvoimaa. Jo 350hevosvoimaisella moottorilla P92:lle lupaillaan yli 40 solmun huippunopeutta, joten 600 hevosvoiman yhteistehon tarpeellisuuden voi hyvin kyseenalaistaa.

Vakiona oleva polttoainetankki on isojen perämoottorien tehoihin ja janoisuuteen nähden pieni, vain 230-litrainen, mutta lisävarusteena saa toisen samanmoisen. Sen jälkeen tankillisella ajelee jo pidempään.

www.askeladden.no 

www.e3-marin.fi