Groupe Beneteau on karsinut konsernin venemerkkien välistä keskinäistä kilpailua, mutta suosituimmissa veneluokissa se tuntuu saavan yhä rehottaa. Hyvä esimerkki siitä ovat emomerkki Beneteaun Antares- ja Jeanneaun Merry Fisher -mallisarjat, jotka ovat lähes yksi yhteen.
Kokokilpailussa Jeanneau on saanut kulkea edellä. Se esitteli ensin mallivuodelle 2017 kahdella perämoottorilla varustetun MF 895:n ja vuotta myöhemmin vieläkin suuremman MF 1095:n. Beneteaun saman kaliiberin Antares 9 ja 11 seurasivat vuosina 2018 ja 2020. Kohta loppuvalle kuluvalle mallivuodelle 2023 Jeanneau lanseerasi kolmimoottorisen Merry Fisher 1295:n, joten on taas Beneteaun vuoro.
Vaikka numeroleikin logiikka vähän muuttuu, on uusi Beneteau Antares 12 ihan Merry Fisher 1295:n mitoissa. Kyse lienee vain epäonnen luvun 13 väistämisestä. Rungoltaan 12,3-metrinen ja kokonaispituudeltaan paria senttiä vaille 13-metrinen Antares 12 on 3,8 metriä leveä ja painaa koneineen mutta kuivana noin yhdeksän tonnia.
Moottoreita on kaksin tai kolmin kappalein. Tehdasvaihtoehtoina tarjotaan kahta Mercuryn 400-hevosvoimaista V10:ä tai kolmea 300-hevosvoimaista V8:a. Molemmat tulevat joystick-satamahallintalaitteen kera. Suomessa saatavuus voi olla eri, sillä ainakin tähän saakka nykyiset perämoottori-Beneteaut on myyty yksinomaan Yamahan moottoreilla varustettuina.
Ison ja asuttavan matkaveneen liikuttamiseen tarvitaan paljon tehoa ja energiaa. Sitä tiivistyy parhaiten fossiilisiin polttoaineisiin eli dieseliin ja bensiiniin, joista Antaresissa on käytössä siis jälkimmäinen. Silti soppaa tarvitaan paljon, joten polttoainesäiliön tilavuus on toistatuhatta litraa, tarkalleen 1 174. Makeavesitankki vetää 400 litraa.
Tilat ovat monipuoliset. Ulkoa löytyy modattava oleskelutila sekä keula- että peräkannelta. Keulassa oleilu on luonteeltaan rennompaa loikoilua, perässä voi kokoontua pöydän ääreen illallisellekin. Kolmas ulkotilakokonaisuus on yläkannella eli flybridgellä. Yläohjaamon lisäksi siellä on pentterikaappi sekä kookas U-sohva.
Mielenkiintoinen yksityiskohta on styyrpuurin kyljessä oleva aukeava laitaterassi, johon on integroitu myös avattava laitaportti. Sivukannet ovat epäsymmetriset, minkä ansiosta syvemmälle styyrpuurin pääkulkukannelle on voitu laittaa ohjaamon sivuliukuovi. Sisäohjaamon, pentterin ja kansisalongin asemointi on hyvinkin tuttu ja turvallinen. Takaseinän liukuovet näyttäisivät niputtuvan styyrpuurin laidalle pentterin ja yläkannen portaiden väliin ja sohvan molemmissa päädyissä olevat selkänojat taittuvilta: etupäähän saa siten muodostettua keulan suuntaan istuttavan kartturin paikan ja takapäätyyn avotilan suuntaan avautuvan nojatuolin.
Alakerrasta eli majoituskannelta löytyy kolmen makuukajuutan ja kahden toiletin kombinaatio. Kaikki kammarit ovat hieman eri kokoisia, suurin on keulassa, keskimmäinen paapuurin ja pienin styyrpuurin laidalla. Toileteista suurempi on varustettu erillisellä suihkukomerolla ja sinne kuljetaan suoraan keulasviitistä. Päivätoiletin ovi aukeaa majoituskannen käytävälle. Sekin on jaettu kuiva- ja märkätilaan, mutta wc-istuin on sijoitettu kompromissinä suihkun puolelle.
Tietokonekuvissa Antares 12 on jotenkin siromman näköinen kuin kerrostalomainen Merry Fisher 1295, mutta vaikutelma lienee lähinnä optista harhaa, joka syntyy pitkästä ja perää kohti alas kaartuvasta runkoikkunan linjasta ja matalasta flybridgestä. Valkoisen runkovärin vaihtoehtona on tarjolla helmiäisharmaa. Ensiesittelyyn Antares 12 tuodaan syyskuun alussa Cannesin venemessuilla.