Laitteelle luvataan hyvissä olosuhteissa peräti 20-kertainen kantama eteenpäin suhteessa veden syvyyteen, kun kilpailijat jäävät alle puoleen siitä.
Kaiun keila on 60 astetta leveä ja korkeussuunnassa 90 astetta. Tämä saavutetaan kahdella sensorilla, jotka kumpikin kattavat 30 asteen vaakakulman. Sensorit käyttävät 230 MHz taajuutta.
Kaloja malli ei näytä, koska edustajan mukaan eteen näyttävä sensori voidaan suunnitella havaitsemaan vain joko pohjan tai kalat.
Pohjan syvyys ilmaistaan kolmiulotteisena kuvana, jonka selventämiseksi käytetään valoa ja varjoa. Syvyydet ilmaistaan asteikon lisäksi värein.
Kuvakulmaa voi kääntää sormella vetämällä.
Echopilot FLS 3D katselee eteenpäin kahdella sensorilla, jotka skannaavat veneen eri puolille.
METSissä esillä oli vasta demoversio, joka esitti vain nauhoitettua materiaalia. Toimintoja ei päässyt siis vielä kokeilemaan, mutta jos luvatut tiedot ovat edes suuntaa-antavia, Echopilot vaikuttaa lupaavalta.
Tanskalainen veneilyvarustevalmistaja osti syyskuussa Echopilotin koko liiketoiminnan. Daniamantin yksi suuri tuoteryhmä on veleilyturvallisuus, johon kuuluvat esimerkiksi pelastautumisvarusteet ja nyt myös Echopilot.
Echopilotin Suomen-edustajakin on vaihtunut. Nykyään se on Sanup, joka tunnetaan maa- ja metsätalouskoneiden tarvikkeiden sekä veneiden mekaanisten osien edustuksista.