Sivustolla 38 vierailijaa

05.10.2023

Turvallisesti syysvesillä – Varaudu ja varustaudu

Syksyllä päivät viilenevät ja vesistöjen lämpötilat laskevat. Vaikka syysveneilystä tulee monelle tapa ihailla kauden kauneutta, vesillä liikkuminen tuo mukanaan myös haasteita. Kylmä vesi kangistaa ja veden varaan joutuminen, erityisesti ilman kuivapukua, voi olla kohtalokasta hyvinkin nopeasti.

13.07.2023

Septitankin tyhjennys – Huh, helpottaa!

Pidä Saaristo Siistinä ry:n jäsenille on käytössä yhteensä noin 30 kelluvaa imutyhjennyslaitetta merellä ja sisävesillä. Ne löytyvät yhdistyksen mobiiliystävälliseltä Roope-kartalta: roopekartta.fi. Kartta kertoo, onko asema käytössä vai huollossa. Karttaan on lisätty myös havainnollistava...

29.06.2023

Vesiliikenteen väistämissäännöt – Veneilijä, ota väistämissäännöt haltuun

Moni suuntaa parhaillaan nauttimaan Suomen kesästä vesille. Vilkas huviveneilyn sesonkikausi merkitsee myös kaikkien vesilläliikkujien lisääntyviä kohtaamisia, joissa yksikin läheltä piti -tilanne on liikaa. Vastuullisen huviveneilyn väistämissäännöt on hyvä kerrata, jotta liikenne sujuu...

08.06.2023

Näin suojaudut salamalta veneessäsi – Ukkoskauden ohjeet

Salama on yksi vaarallisimmista Suomessa esiintyvistä sääilmiöistä. Salama tappaa Suomessa keskimäärin yhden ihmisen joka toinen vuosi. Vaikka todennäköisyys joutua salaman kohteeksi veneessä on pieni, voi siltä suojautua varsin yksinkertaisella konstilla.

28.04.2023

Vesillelaskun muistilista – Ovathan nämä hommat hoidossa?

Veneilyfiilis käynnistyy jo ennen kuin veneenpohja koskettaa vettä.

20.07.2022

Lasten pelastusliivit – Näin valitset lapselle oikeat pelastusliivit

Sopivan kokoiset ja oikeanlaiset pelastusliivit ovat oleellinen osa lasten veneilyturvallisuutta.

14.07.2022

Laiva on lastattu lapsilla – Näin saat lapset viihtymään

Veneily on mitä mainioin koko perheen yhteinen harrastus. Kun kyseessä on lapset, voi laatuajan vietossa olla joskus haasteensa, mutta niihinkin voi varautua.

22.06.2022

Juhannusvesille vastuullisesti: – Ota väistämissäännöt haltuun

Moni nauttii keskikesän juhlasta vesillä. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja Fintraffic haluavat muistuttaa niin aloittelevia veneilijöitä kuin konkareita turvallisen veneilyn perusasioista: alkoholi ja veneily eivät kuulu yhteen, vain puetut pelastusliivit pelastavat ja vesillä on...

24.09.2021

Suomen Meripelastusseura muistuttaa: Turvalllista syysveneilyä

Syksy muistuttaa jo tulostaan. Illat pimenevät ja viilenevät. Syksyllä myös sää voi muuttua vesillä hyvin nopeasti. Veneilystä on mahdollista nauttia turvallisesti vaikka jäiden tuloon asti, kunhan ottaa huomioon muuttuneet olosuhteet.

29.06.2021

Kolahtiko karille? – Näin varaudut karilleajoon

Karilleajo tai pohjakosketus vähintäänkin harmittaa. Miettimällä ennakkoon, minkälaisia vahinkoja omaan veneeseen saattaa syntyä, pystyy toimimaan ripeämmin karilleajotilanteessa.