Sivustolla 93 vierailijaa

07.06.2024

Turvavarusteiden tarkistuslista – Mielenrauhaa ennen reissua

Purjehduskausi on käynnistynyt ja viimeistään nyt kesälomapurjehduksen alla on korkea aika tarkistaa veneen turvavarusteet.

02.06.2024

Näin tunnistat hyvän kellunta- tai pelastusliivin – Asiantuntijan viisi vinkkiä

SGS Fimkon henkilönsuojainyksikössä erityisasiantuntijana toimiva Hanna Koskinen listaa viisi asiaa, jotka pelastusliiveistä ja kelluntapukineista on hyvä tietää.

05.10.2023

Turvallisesti syysvesillä – Varaudu ja varustaudu

Syksyllä päivät viilenevät ja vesistöjen lämpötilat laskevat. Vaikka syysveneilystä tulee monelle tapa ihailla kauden kauneutta, vesillä liikkuminen tuo mukanaan myös haasteita. Kylmä vesi kangistaa ja veden varaan joutuminen, erityisesti ilman kuivapukua, voi olla kohtalokasta hyvinkin nopeasti.

03.10.2023

Älä päästä venettäsi kellahtamaan kuljetuksessa - Lue kolme tärkeintä ohjetta

Suotavaa olisi, että yksikään vene ei tänä syksynä päätyisi kyljelleen tielle. Valvonnassa tavataan kuitenkin ajoittain pahojakin puutteita. Lue Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen kolme tärkeintä tärppiä, joilla kuljetat veneen talvisäilytykseen ja huoltoon turvallisesti.

28.09.2023

Veneiden syyshuolloissa ja siirroissa sattuu vahinkoja – Lue vakuutusyhtiön vinkit turvalliseen nostoon ja kuljetukseen

Veneilykauden lähestyessä loppuaan satamiin ja rannoille alkaa ilmestyä nostureita, trailereita ja veneiden huoltajia. Vakuutusyhtiö LähiTapiola listasi kymmenen asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun valmistelee venettä talvisäilöön.

13.07.2023

Septitankin tyhjennys – Huh, helpottaa!

Pidä Saaristo Siistinä ry:n jäsenille on käytössä yhteensä noin 30 kelluvaa imutyhjennyslaitetta merellä ja sisävesillä. Ne löytyvät yhdistyksen mobiiliystävälliseltä Roope-kartalta: roopekartta.fi. Kartta kertoo, onko asema käytössä vai huollossa. Karttaan on lisätty myös havainnollistava...

29.06.2023

Vesiliikenteen väistämissäännöt – Veneilijä, ota väistämissäännöt haltuun

Moni suuntaa parhaillaan nauttimaan Suomen kesästä vesille. Vilkas huviveneilyn sesonkikausi merkitsee myös kaikkien vesilläliikkujien lisääntyviä kohtaamisia, joissa yksikin läheltä piti -tilanne on liikaa. Vastuullisen huviveneilyn väistämissäännöt on hyvä kerrata, jotta liikenne sujuu...

08.06.2023

Näin suojaudut salamalta veneessäsi – Ukkoskauden ohjeet

Salama on yksi vaarallisimmista Suomessa esiintyvistä sääilmiöistä. Salama tappaa Suomessa keskimäärin yhden ihmisen joka toinen vuosi. Vaikka todennäköisyys joutua salaman kohteeksi veneessä on pieni, voi siltä suojautua varsin yksinkertaisella konstilla.

28.04.2023

Vesillelaskun muistilista – Ovathan nämä hommat hoidossa?

Veneilyfiilis käynnistyy jo ennen kuin veneenpohja koskettaa vettä.

12.02.2023

LineDeck-turkkipinnoitteen asennus – Uutta ilmettä veneen lattiapintoihin

Eva- eli eteenivinyyliasetaatti-kumokomposiitista valmistetut lattiamateriaalit ovat yleistyneet veneissä tiikkiturkin korvaajana. Helppohoitoinen ja nopeasti asennettava materiaali kestää katseen lisäksi myös säätä ja kulutusta.